Leke Protokolü nedir ve nasıl yapılır? Leke Protokolü cilde zarar verir mi?

Cildinizdeki geçmeyen sivilce izleri, siyah noktalar ve güneş lekelerinden şikayetçiyseniz günümüzde popüler olan Leke Protokolü uygulamasına mutlaka göz atmalısınız. Cildin renk eşitsizliklerinden bütün lekeleri gidermesine kadar daha birçok sorunu ortadan kaldıran Leke Protokolü hakkında merak ettiğiniz tüm detayları haberimizde araştırdık.

Cilt lekeleri günümüzde çoğu insanda oldukça yaygın bir problemdir. Bu problemin nedenleri arasında doğum lekeleri, pigmentasyon bozuklukları, döküntüler ve enfeksiyonlar gibi birçok farklı neden bulunur. Cilt lekeleri bir kişinin normal cilt tonundan farklı olduğu için kolaylıkla fark edilebilir. Açık, koyu, kırmızı, gri veya mavi gibi farklı bir renk olabilirler. Bu semptomu olan kişilerin, tedavi gerektiğinde cilt lekelerinin nedenini anlamaları önemlidir. Cilt lekelerinin tedavisinde uygulanabilecek en iyi tedavi yöntemi; lekenin boyutu, hangi durumlarda ortaya çıktığı ve kişinin cilt yapısına göre değişiklik gösterebilir. Koyu lekeler için dermatologlar tarafından farklı yöntemler tavsiye edilmektedir. Son dönemde güzellik uzmanlarının önerdiği "Leke Protokolü" herkes tarafından araştırılmaya başlandı. 

En etkili ve en iyi leke giderici eczanedeki kremler 2023İLİŞKİLİ HABEREn etkili ve en iyi leke giderici eczanedeki kremler 2023

LEKE PROTOKOLÜ NEDİR?

Leke protokolü, cilt lekelerinin azalmasına ve cildin pürüzsüz görünmesine yardımcı olmaktadır. Güzellik uzmanları tarafından yürütülen bu protokol, leke karşıtı bakım ürünlerinin sistematik kullanımını içermektedir. Cilt yüzeyine verilen besleyici serumlar, leke görünümünün en aza inmesine olanak tanımaktadır.

LEKE PROTOKOLÜNDE DİKKAT EDİLEMESİ GEREKELER:

  • Uygulama öncesi ve sonrası güneşe maruz kalmaktan kaçınılmalıdır.
  • Uygulama sonrası ciltte kızarıklık, soyulma gibi geçici reaksiyonlar görülebilir.
  • Protokol sonrası önerilen ürünler düzenli olarak kullanılmalıdır.
  • İşlem sonrası cildi tahriş edici maddelerden (alkol içeren tonikler vb.) uzak tutmak önemlidir.
  • İşlemi yaptıran kişi, uygulama sonrası uzmanın önerilerini dikkatlice takip etmelidir.

Bu uygulamanın memnuniyet oranının % 100 olması nedeniyle cilt problemi yaşayan ya da yaşlanma belirtilerinden rahatsız olan herkese gönül rahatlığı ile yaptırabilirsiniz. Ancak hijyenik ortamlar ve uzman bir estetisyen tarafından yaptırdığınıza emin olmalısınız.

LEKE PROTOKOLÜ NASIL YAPILIR?

LEKE PROTOKOLÜ NASIL YAPILIR?

LEKE PROTOKOLÜ NASIL YAPILIR?

Leke Protokol Uygulamalarından bazıları şunlardır:

  • Cilt peelingi
  • Nemlendirme
  • Serum uygulamaları
  • Lazer terapileri
  • IPL (Intense Pulsed Light)

Hangi protokolün uygulanması gerektiğine karar veren kişinin lekelerin arkasında ki nedeni iyi biçimde analiz etmesi gerekir. Bu yüzden uygulayıcının uzmanlığı ve deneyimli olması büyük önem taşır. 

ADIM ADIM CİLT PROTOKÜLÜ;

ADIM ADIM CİLT PROTOKÜLÜ;

ADIM ADIM CİLT PROTOKÜLÜ;

Cilt Peelingi: Ölü hücrelerin cilt yüzeyinden uzaklaştırılması ile yapılan bir nevi cilt temizleme işlemidir. 

Nemlendirme Uygulaması: Nem, cilt lekesi oluşumunun azalmasında önemli bir rol oynamaktadır. Nem dengesi bozulan cilt dokuları, leke oluşumuna daha yatkın hale gelmektedir. Leke protokolü, nem uygulaması ile cilt yüzeyini yenilemektedir. 

Besleyici Serum Uygulamalar: Yüz serumları, yoğun içerikli bakım ürünleri olmaları nedeniyle; leke protokolü içerisinde yer almaktadır. Vitamin desteği içeren serumlar, cilt yüzeyinde oluşan koyu renkli lekeleri azaltmaktadır. Özellikle C vitamini serumu, cilt yüzeyini aydınlatmakta ve leke oluşumunun önlenmesine yardımcı olmaktadır. 

Lazer İşlemleri: Lazer uygulamaları, leke tedavilerinin en gözde protokolleri arasında yer almaktadır. Hafif düzeydeki lazer ışınları, cilt lekelerinin açılmasına ve kademeli olarak iyileşmesine olanak tanımaktadır. Cilt yüzeyindeki kolajen üretimini destekleyerek cildin daha genç görünmesini sağlamakta ve kırışıklık ince çizgi oluşumunu azalmasına yardımcı olmaktadır.

LEKE PROTOKOLÜ KALICI MIDIR

LEKE PROTOKOLÜ KALICI MIDIR

LEKE PROTOKOLÜ KALICI MIDIR VE NE KADAR SIKLIKLA YAPTIRILMALIDIR?

Leke protokolü, gereken önlemler alındığı takdirde; uzun vadeli kalıcı çözümler sunmaktadır. Açılan lekelerin yeniden oluşmaması adına; Güneş kremi kullanımı, sağlıklı beslenme aynı zamanda su tüketimi ve cilt bakım rutinlerini mutlaka düzenli bir şekilde yerine getirmek gerekiyor. 

2023-2024 kış modası hangi renk? 2024'te hangi renkler moda? 2023-2024 kış modası ve trendleri

İLİŞKİLİ HABER

2023-2024 kış modası hangi renk? 2024'te hangi renkler moda? 2023-2024 kış modası ve trendleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0