Kışın soğuktan rüzgar yanığı nasıl önlenir? Yüzde oluşan rüzgar yanığı için ev reçeteleri

Kış aylarında özellikle beyaz veya sarı alt tonlu ciltler soğuk havadan etkilenerek ciltte kızarıklıklara neden olur. Tıp dilinde rüzgar yanığı olarak adlandırılan bu hassasiyeti evde alacağınız bir kaç önemle ortadan kaldırabilirsiniz. Kışın soğuktan rüzgar yanığı nasıl önlenir? Yüzde oluşan rüzgar yanığı için evde ne yapılır? sorularının yanıtı bugünkü haberimizde.

Özellikle de dışarıda rüzgarda vakit geçiriyorsak rüzgar yanığı, kaçınılmaz son oluyor. Uzun süre sert soğuk ve rüzgarlı havaya maruz kaldığında ortaya çıkan rüzgar yanığı; cilt kuruluğu, bordoya dönen kızarıklık ve hassasiyet belirtileriyle anlaşılabilir. Sert ve soğuk rüzgarların ciltteki nemi alarak dış etkenlere karşı hassasiyetiyle oluşan rüzgar yanığı, güneş yanığına benzer bir yanma hissine de neden olabilir. En sık yüz, eller ve giysilerle örtülmeyen diğer bölgelerde görülse de vücudun diğer bölgelerinde de oluşabilir. 

YÜZ YANIKLARI İÇİN EVDE YAPILABİLECEK REÇETELER

YÜZ YANIKLARI İÇİN EVDE YAPILABİLECEK REÇETELER

Kızarık yüz nasıl geçer? Yüz kızarıklığına karşı en iyi bakım ürünleriİLİŞKİLİ HABERKızarık yüz nasıl geçer? Yüz kızarıklığına karşı en iyi bakım ürünleri

RÜZGAR YANIĞI NASIL ÖNLENİR?

Rüzgar yanığının önlemenin yolları önlemenin çeşitli yolları bulunur. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

Giysilerin vücudu sıkmaması, biraz gevşek kalması gerekir. Sıkı kıyafetler donma riskini arttırır. Üç kat giyinmek yeterli olacaktır.
Bir şapkanız olmalı ve bu şapka kulak, kafa bölgesini iyice sarmalıdır.
Ellerinizi korumak için eldiven takabilirsiniz.
Soğuk havada ayaklar da çok etkilenir. Bir çift kalın yün çorap ve sıcak tutan, su geçirmeyen botlar giyerek buz yanığından kaçınabilirsiniz.
Soğuk havada bu kadar kıyafetten dolayı nem olabilir ve bu terletebilir. Eğer terleme olursa 1-2 dakikalığına fermuarı açabilirsiniz.
Terleme önlenmezse ıslak kıyafetlerle karşı karşıya gelinir ve bu da donmayı destekler.
Susuz kalmamaya özen gösterin, vücudun su dengesini koruyun.

RÜZGAR YANIĞI NASIL ÖNLENİR?

RÜZGAR YANIĞI NASIL ÖNLENİR?

YÜZ YANIKLARI İÇİN EVDE YAPILABİLECEK REÇETELER

  • Öncelikle soğuktan yanan yüzünüze iyi-kaliteli güneş koruyucu losyon uygulamanız gerekir. Daha fazla deri hasarını önlemek için koruyucu giysi (ve gözlük) giymelisiniz.
  • Rüzgar yanıklarından kurtulmak için asla sıcak duş almayın. Bunun yerine, serin (soğuk değil) duş almalısınız. Eğer serin su ile rahat değilseniz, ılık su kullanın. Daha iyi sonuçlar için ona bir fincan elma sirkesi ekleyin. 
  • Hasar gören bölgeyi soba, ısıtıcı ve ateşten uzak tutun. Soğuk bir kompres uygulayın. 
  • Her gün etkilenen cilde birkaç kez aloe vera jeli uygulayın. Bu uygulama yanma hissini azaltmaya yardımcı olacaktır.
  • Şiddetli ağrı ve kaşıntı durumunda, ibuprofen ve naproksen gibi ağrı kesiciler alabilirsiniz. İlaçlar deri enflamasyonunu azaltmaya yardımcı olabilir.
  • Serin bir tülbent veya bezi soğuk süte batırın fazla sütü sıkın ve yanan deri üzerine koyun. Süt içeren nemlendirici ürünler de kullanabilirsiniz. 

NOT: Rüzgar yanığı ağrılı ve rahatsız edici olabilen yaygın bir durumdur. Rüzgar yanığını önlemek için proaktif adımlar atarak cildinizi tüm kış boyunca sağlıklı ve rahat tutabilirsiniz.

Ödemsavar detoks suyu tarifi! Acil kilo vermek isteyenler mutlaka deneyin

İLİŞKİLİ HABER

Ödemsavar detoks suyu tarifi! Acil kilo vermek isteyenler mutlaka deneyin
Baş boyun kanserine dikkat! Son yıllarda gençlerde baş ve boyun kanserinde artış

İLİŞKİLİ HABER

Baş boyun kanserine dikkat! Son yıllarda gençlerde baş ve boyun kanserinde artış
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0