Mısır nişastasının saça faydaları neler? Nişastalı saç maskesi nasıl yapılır?

Son zamanlarda sosyal medyada kuru şampuan yerine doğal bir içerik olarak mısır nişastasını kullanma trendi yayılıyor. Tüm kadınların dikkatini çeken bu bilgiyle saçlarınız pırıl pırıl ve ve dolgun görünecek. Peki mısır nişastasının saça faydaları neler? Nişastalı saç maskesi nasıl yapılır?

Mısır nişastası, mısır tanelerinden elde edilen nişastadır. Nişasta, tanelerin besidokusundan elde edilir. Mısır nişastası, sosların ve çorbaların yoğunlaştırılmasında, mısır şurubu ve diğer şekerlerin yapımında kullanılan oldukça popüler bir gıda maddesidir.  Saç bakımında tercih edilen doğal ürünler arasında sıkça duyduğumuz mısır nişastası, artık sadece mutfak değil, kadınların güzellik dolaplarında da yer almaya başladı.  TikTok'da gördüğümüz nişasta saç maskesi tarifleri herkesi bu akımı yapmaya davet etti.  Pişik önleyici, doğal deodorant gibi pudra görevi gören nişastayla saç bakım maskeleri yapmaya ne dersiniz?

MISIR NİŞASTASI SAÇA NASIL UYGULANIR?

MISIR NİŞASTASI SAÇA NASIL UYGULANIR?

MISIR NİŞASTASI SAÇA NASIL UYGULANIR? MISIR NİŞASTASININ SAÇLARA FAYDALARI:

Saçınızı yıkamak için vaktiniz yoksa mısır nişastası kuru şampuan olarak kullanılabilir. Saç diplerinize az miktarda mısır nişastası serpin, ardından saç derinize masaj yaparak yedirin.

Bu, fazla yağı emmeye ve saçınızı daha sağlıklı göstermeye yardımcı olacaktır.

  • Hacim Verici: Mısır nişastası saç için doğal bir hacim verici olarak da kullanılabilir. Bunu yapmak için mısır nişastasını az miktarda suyla karıştırarak bir macun yapın. Macunu saç diplerinize uygulayın. Bu, saçınıza hacim kazandırmanıza yardımcı olacaktır.
  • Şekillendirme: Mısır nişastası, saç için doğal bir şekillendirme yardımcısı olarak da kullanılabilir.

Bir macun oluşturmak için mısır nişastasını suyla karıştırın, ardından fön çekmeden önce saçınıza uygulayın. Bu, saç stilinizin bozulmadan daha uzun süre kalmasını sağlar.

MISIR NİŞASTASINDAN SAÇ MASKESİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı su
  • İsteğe bağlı: birkaç damla uçucu yağ (lavanta veya çay ağacı yağı gibi)

MISIR NİŞASTASINDAN SAÇ MASKESİ NASIL YAPILIR?

MISIR NİŞASTASINDAN SAÇ MASKESİ NASIL YAPILIR?

YAPILIŞI

Küçük bir kapta, bir macun oluşturmak için mısır nişastası ve suyu karıştırın.

İsterseniz birkaç damla uçucu yağ ekleyin ve iyice karıştırın.

Maskeyi yüzünüze temiz elle veya bir fırça kullanarak göz çevresinden uzak durmaya dikkat ederek uygulayın.

Maskeyi 10-15 dakika kuruyana kadar yüzünüzde bekletin.

Süre sonunda maskeyi ılık suyla durulayın ve cildinizi kurulayın.

Bu maske, cildi yatıştırmaya ve yumuşatmaya, fazla yağı emmeye yardımcı olabilir. Ayrıca mısır nişastası cilt beyazlatma etkisine de sahiptir.

Bununla birlikte, alerjik reaksiyon göstermediğinizden emin olmak için önce cildinizin küçük bir bölgesinde maskeyi test etmeniz önemlidir.

Ek olarak, aşırı kullanıldığında cildi kurutabileceğinden, maskeyi çok sık kullanmaktan kaçının.

Çamaşır odasında neler olmalı? Çamaşır odası dekorasyonu nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Çamaşır odasında neler olmalı? Çamaşır odası dekorasyonu nasıl yapılır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0