Mevsim geçişlerinde cilt bakımı nasıl olmalı? Nelere dikkat etmeliyiz?

Havaların sıcak ve soğuk dengesinin karıştığı mevsim geçişlerinde cildimiz duruma uyum sağlamak için zorlanırken, sağlıklı kalmasını sağlayacak adımlar elbette ki mevcut. Uzmanların da yaptığı açıklamalara göre cildi hem içten hem de dıştan desteklemek gerekir. Peki mevsim geçişlerinde cilt bakımı nasıl olmalı?

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Cilt her zaman bakım ister, fakat her mevsim aynı bakım yeterli gelmeyebilir. Çünkü soğuk hava, sıcak hava, nem, rüzgar, Uv ışınları gibi sebepler bunların hepsi cildin anatomik yapısını şekillendirir. Soğuk rüzgarlı hava, ciltte kuruluk ve akne gibi sorunlarla sebep olur, sıcak nemli hava ise gözenek görünümünün artmasına ve sebum üretiminin azalması gibi birçok sebeplere yol açmaktadır. Sonuç olarak cildimiz sağlıklı parlaklığını kaybedebilir. Mevsim geçişlerinde doğru bakım yapmak ve doğru ürün kullanmak, bundan dolayı çok çok önemlidir. 

Peki mevsim geçişlerinde cilt bakımı nasıl olmalı? Uzman Dermatolog Elif Afacan Yıldırım konuyla ilgili tüm merak edilenleri Yasemin.com mikrofonuna anlattı.

Baharın parlak yüzünü göstermesiyle birlikte, besleyici kış favorilerinizi daha hafif seçeneklerle değiştirmenin zamanı geldi. Çünkü güncellenmesi gereken tek şey gardırobunuz değil; cilt bakımınızın da bahar için yenilemeye ihtiyacı var.

Mevsim geçişlerinde cilt bakımı nasıl olmalı?

Mevsim geçişlerinde cilt bakımı nasıl olmalı?

  • - Bakım ürünlerinde bahar temizliği yapın

Bahar temizliği sadece ev işleri ya da kıyafet dolabınız için geçerli değil. Tüm makyaj fırçalarınızı temizlemenin ve çok uzun süre açıkta kalan ürünlerden kurtulmanın zamanı bahar aylarıyla birlikte geldi demektir.

  • - Rutininize mutlaka antioksidan serum ekleyin

Artık yaz aylarına daha yakın olduğumuz için güneş ışınları daha zararlı yüzünü ortaya çıkarmaya başlıyor. Antioksidanlar ise güneşin zararlarına karşı korunmaya yardımcı olurlar.

Mevsim geçişlerinde cilt bakımı oldukça önemli!

Mevsim geçişlerinde cilt bakımı oldukça önemli!

  • - Güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin

Kışın da güneş kremi kullanmamız gerektiğini artık biliyoruz. Ancak artık bahar aylarıyla birlikte korumayı güçlendirmek şart. Bu yüzden cildinizi korumak için 30 veya daha yüksek bir SPF gerekli.

  • - Cildinizi arındırın

Kışın düşük nem, ısı değişikliği ve rüzgar, cildinizin donuk, sert ve kuru görünmesine neden olabilir. Işıltılı ve canlı cildi ortaya çıkarmak için peeling yaparak ölü cilt hücrelerinden kurtulabilirsiniz.

Modada zarafeti temsil eden 3 renk tonu açıklandı!

İLİŞKİLİ HABER

Modada zarafeti temsil eden 3 renk tonu açıklandı!
Neler oldu neler! Gündemi sıkı takip ediyorum diyenler bu videoda buluşuyor

İLİŞKİLİ HABER

Neler oldu neler! Gündemi sıkı takip ediyorum diyenler bu videoda buluşuyor
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0