Mercimeği haşladıktan sonra suyunu sakın dökmeyin! Mercimek suyunun cilde faydaları

Cildinizdeki mat görünüm ve lekelerden şikayetçiyseniz muhteşem bir öneriyle karşınızdayız. Özellikle kadınların olmazsa olmazı cilt bakımı için çeşitli ürünler bulunsa da mercimek suyu sayesinde mermer gibi bir cildin sahibi olabilirsiniz. Nasıl mı? Gelin mercimek suyuyla cildi adeta mermer gibi pürüzsüz yapan mercimek suyunun mucizevi faydalarını inceleyelim..

Tüm kadınlar uzun uğraşlar sonucu ve binlerce para dökerek pürüzsüz cilde sahip olmaya çalışıyor. Ancak evde doğal malzemelerle yapılan cilt bakımı düzenli olarak kullanıldığında etkili sonuçlar verebilir. Dolayısıyla düzenli olarak cilt bakımı rutini oluşturmak, cilt sağlığının devamlılığı için oldukça faydalıdır. Çeşitli kimyasal maddeler cilt sağlığını olumsuz yönde etkilediğinden dolayı, doğal yollarla bakım yapmak cildiniz için daha faydalı olabilir. Doğanın sunduğu mucizelerden biri olan mercimek suyu, cildinizi bebeksi bir yumuşaklığa kavuştururken, sizi 10 yaş gençleştirebilir. Bu tarifle cilt bakımınızı kolayca yapabilir ve cildinizin pürüzsüz ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Mercimeği haşladıktan sonra suyunu sakın dökmeyin! Mercimek suyunun cilde faydaları

Mercimeği haşladıktan sonra suyunu sakın dökmeyin! Mercimek suyunun cilde faydaları

MERCİMEK SUYUNUN CİLDE BİLİNMEYEN FAYDALARI:

  • Mercimek suyu, içeriğindeki doğal bileşenlerle cildinizi derinlemesine temizler. Gözenekleri açarak ciltte biriken kir ve yağları uzaklaştırır, böylece cildinizin tıkanmış gözeneklerden arınmasını ve ışıl ışıl bir görünüm kazanmasını sağlar.
  • Mercimek suyu, cildinizi nemlendirerek kuruluğu önler ve daha canlı, parlak bir görünüm sunar. Pul pul dökülme, hassasiyet ve kabuklanma gibi sorunları da bu sayede giderir.
  • Düzenli kullanımda, mercimek suyu cilt tonunuzu dengeleyerek leke ve koyulukların azalmasına yardımcı olur, cildinize eşit tonlu ve aydınlık bir görünüm kazandırır.
  • Anti-inflamatuar özellikleri sayesinde mercimek suyu, akne ve sivilce gibi cilt problemlerini hafifletir ve ciltteki iltihaplanmayı azaltır.

Mercimeği haşladıktan sonra suyunu sakın dökmeyin! Mercimek suyunun cilde faydaları

Mercimeği haşladıktan sonra suyunu sakın dökmeyin! Mercimek suyunun cilde faydaları

PEKİ MERCİMEK CİLDE NASIL UYGULANIR?

-Bir avuç mercimeği iyice yıkayın ve temiz bir tencereye koyun.

-Üzerine su ekleyerek mercimekleri kaynayana kadar pişirin.

-Pişen mercimekleri süzün ve elde ettiğiniz suyu bir kaseye alın.

-Elde ettiğiniz mercimek suyunu soğumaya bırakın.

-Mercimek suyu soğuduktan sonra bir pamuk yardımıyla cildinize uygulayın ve yaklaşık 15-20 dakika bekletin.

-Bekleme süresi sonunda cildinizi su ile güzelce durulayın.

Bu yöntemi düzenli olarak uyguladığınızda cildinizin sağlıklı bir şekilde görünmesini sağlayabilirsiniz!

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0