İkiz bekleyen hamileler dikkat!

İkiz hamileliklerde normal doğumun gerçekleştirilebilmesi hamilelik haftasına ve bebeğin duruş pozisyonuna bağlıdır.

İkiz hamileliklerde en sık uygulanan doğum yöntemi sezaryendir. Çoğu zaman ikiz hamileliğin getirdiği ağırlık ve zorluklar, gelişimlerini tamamlayamamasındaki en önemli faktördür. İlerleyen dönemlerde, anne adayının vücut ağırlığı artacağından dolayı bebeklerini karnında taşımakta zorlanır. Bu nedenle ikiz hamilelerin, bebeklerini biraz erken dünyaya getirmesi normaldir. 

Doğumun nasıl gerçekleşeceğine ise önce doktor daha sonra ise aile karar verir. İkiz hamileler, normal hamilelere göre gelişim haftalarını her zaman tamamlayamadığından dolayı normal doğum gerçekleştirilmez.

İKİZLERDE NORMAL DOĞUM YAPABİLİR Mİ?

İkiz hamileliklerde normal doğumun gerçekleşmesindeki en önemli faktör hamileliğin haftasıdır. Ancak hamilelik haftası tamamlandığı takdirde normal doğum yapılabilir. Normal doğuma karar verilmeden önce üzerinde durulması gereken öncelikli durumlardan biri de bebeğin duruş pozisyonudur. Bebekler doğarken baş kısmı önde çıkarlar, bebeklerin birisi normal diğeri ters ise normal doğum güçleşir.

Bu nedenle ikiz hamileliklerde böyle risklere girmeden gerçekleştirebileceğiniz en ideal doğum yöntemi sezaryendir. Özellikle hamilelik haftası tamamlanmayan ikiz hamileliklerde sezaryen ile doğum mecburidir.

BİR YORUM YAPIN 0