Tatlı ihtiyacınızı çikolata ile gidermeyin!

Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, çocuk sahibi olmak isteyen kadınlara aşırı şeker ve çikolata tüketiminden uzak durulması gerektiği hakkında bazı bilgiler verdi.

Doğurganlığı olumsuz yönde etkileyen şekerin, hormon bozukluğunda  ve insülin direnciyle beraber tüketildiğinde ise yumurta hasarı oluşturduğu ortaya çıktı. Bu konu hakkında yapılan araştırmaların detayını Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen verdi.

ŞEKER ÜREMEYİ NASIL ETKİLER?

“Birçok kadın diyet konusunda fikir sahibi olmasına rağmen beslenmede değildir. 
Sağlıklı olmayan bir diyet kan şekerinde ani çıkış ve inişlerle birlikte olup, gün boyu şeker tutarsızlığına ve üreme sisteminin de bozulmasına neden olur.

Sağlıklı beslenme ise kan şekerinin bütün gün boyunca dengeli olduğu, enerji seviyesinin ve metabolik reaksiyonların düzenli olduğu beslenme şeklidir.

PEKİ DOĞAL ŞEKER KAYNAKLARI NELER?

KURU MEYVELER:

Kayısı, üzüm, hurma gibi kuru meyveler hem tatlı ihtiyacı için hem de ara öğün için ideal gıdalardır.

BAL:

Kalori açısından oldukça zengin olan bal B vitaminini içerir. Sabah kahvaltılarında granola içerisine katılacak bir çay kaşığı bal tatlandırıcı olarak tercih edilebilir.

XYLİTOL:

Aşırı tüketiminde bağırsakları yumuşatıcı etkisi olduğundan dolayı sınırlı bir şekilde tüketilmeli. Çay ve kahveyi şekersiz içemem diyorsanız, yapay tatlandırıcı kullanmak yerine şekeri azaltarak kullanın.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0