Köpek tüyünden uzak durun!

Hamile oldunuz ve sizinle evinizi paylaşan sevimli bir dostunuz var. Peki hamilelik sizi ve tüylü dostunuzun hayatınızda neleri farklılaştıracak? İşte sorunun cevabı...

Doktorlar, hamilelik sürecinde evcil hayvan beslemenin pek fazla sorun olmayacağını fakat öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gereken noktalar olduğunu söylüyor. Bilhassa evde köpek besleyen ailelere bulaşabilecek iki enfeksiyon vardır. Bunlardan biri hidatik kist diğeri ise kuduz hastalığıdır. Ayrıyeten kedilerde olduğu gibi alerjik durumlara neden olmaması için köpeğin tüyleri anne adaylarını olumsuz bir şekilde etkileyebilir.

Hamilelik sürecinde anne adayları köpek yada kedi ısırmaları görüldüğü zaman yapılacak ilk işlem, ısırılan bölgenin bol sabunlu suyla yıkanması ve sonra acil olarak bir doktora getirilmesidir.

Anne adayları yatarken özellikle büyük köpeklerin, üzerlerine atlayıp zarar vermelerini engellemek için onları eğitmek gerekir. Bunun dışında doğum sonrasını da düşünerek evcil hayvanınızın ailenize yeni katılacak olan minik bebeğinize zarar vermemesi için eğitip, önlem almanız faydalı olacaktır.

Evcil hayvanların çocuklardaki etkisi nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Evcil hayvanların çocuklardaki etkisi nedir?

BİR YORUM YAPIN 0