Hamilelik ağrılarına spor iyi geliyor

Uzmanlar kolay bir hamilelik dönemi için abartmadan spor yapmayı ve sağlıklı beslenmeyi tavsiye ediyor.

Hamilelikte ve öncesinde spor yapan kadınlarda daha seyrek bel ve sırt ağrı görülüyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Seçil Ekinci Çini, “Günlük hayatta sırt, bel ile karın kasları arasında bir eşitlik vardır. Hamilelik döneminde karın kasları uzarken sırt kasları azalır. Böylece kaslar arasında bir uyumsuzluk meydana gelir. Kolaylıkla atlatılabilen bu ağrılar hamilelik esnasında çeşitli problemlerle karşımıza gelmektedir. Gövde kasları zayıfsa bu ağrılar daha şiddetli hale gelebilmektedir. Hamile kalmadan önce egzersiz yapan kadınlar, hamilelik sürecini daha ağrısız atlatıyor" dedi.

SPORU ABARTMAYIN

"Anne adayları, uzmanların takibinde hamilelik antrenmanları ve duruş egzersizleri yapmalı" diye ifade eden Dr. Çini, sözlerine şunları ilave etti:

“Yaşanan iskelet sistemi sorunları bazı problemleri de beraberinde getirebiliyor, hareket etme alanını sınırlayabiliyor. Egzersizlere hamileliğin ilk 3 ayı bittikten sonra başlanmalıdır. Haftada yaklaşık 3-4 gün düzenli bir şekilde egzersiz yapılmalıdır. Burada egzersizden kasıt bahsettiğimiz şey kesinlikle kilo almak ya da almayı önlemek değildir. Egzersiz aşırı uzun ve sizi nefes nefese bırakacak kadar ağır olmamalıdır. Ortalama yarım saat egzersiz yapmak idealdir.''

Bel ağrılarınızın nedeni o sorun olabilir!

İLİŞKİLİ HABER

Bel ağrılarınızın nedeni o sorun olabilir!

BİR YORUM YAPIN 0