Hamilelikte tadınız tuzunuz kaçmasın!

Op. Dr. Hüseyin Mutlu, hamilelik esnasında tuz ve şeker tüketiminde önem verilmesi gereken konular hakkında bazı önemli bilgiler verdi.

Hamilelik esnasında anne adayının doğru beslenmesi hem kendisi hem de bebeği için önemlidir. Bu süreçte sıklıkla kullanılan aşırı tuz ve şeker tüketimi bebeğe ve anneye zarar veriyor.

HAMİLELİKTE TUZU TAMAMEN ÇIKARMAYIN

Hamilelik boyunca anne ve bebeğin sağlığını riske attığı gerekçesiyle tuz kullanımını tamamen bırakmak yanlıştır. Tuzu tamamen ortadan kaldırmak yerine yemeklere sadece bir tat katacak kadar kullanılmasına önem verilmeli. Günde 1 çay kaşığından fazla kullanılmayan tuz anne ve bebeğe zarar vermez. Yalnızca yüksek tansiyonlu olan annelerin tuzu hiç kullanmamaları gerekebilir.

MASUM ZANNETTİĞİNİZ GIDALARA DİKKAT EDİN

Her ne kadar hamilelik şekerinin tatlı tüketimiyle birebir ilişkisi olmasa da yoğun şeker bulunan tatlılardan kaçınılması önemlidir. İşte dikkat etmeniz gereken noktalar...

1- Beyaz unlu gıdaları tüketmek yerine tam buğday ve çavdarlı gıdaları tüketin.

2- Meyve tüketimini kısıtlayın. 

3- Bol bol sıvı tüketerek ve hafif egzersizler yaparak kan şekerini dengeleyin.

4- Hazır meyve sularını tüketmek yerine taze meyveleri sıkarak tüketin.

5- Cips, hazır çorba, konserve, hazır gıdalar, ketçap ve hazır salata soslarında tuz miktarı aşırı olduğu için tüketmemekte fayda var.

6- Beyaz peynir, zeytin gibi gıdaları suda bekleterek tüketin ya da az tuzlu olanları tercih edin.

BİR YORUM YAPIN 0