Hamilelikte makyaj önerileri

Hamilelik döneminde de kadınların güzelliklerinden ödün vermeden cilt bakımlarını yapabilmeleri mümkün. İşte hamilelikte cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenlerden bazıları...

Hamilelik döneminde anne adaylarının bir çoğu cildinin kuruluğundan ve vücudundaki şişkinlikten şikayetçidir. Hormonlardaki düzensizlik sebebiyle gözlerde yorgunluk belirtileri görülebilir. 

Halbuki rutin hayatınızda yapabileceğiniz küçük hilelerle güzelliğinizi yansıtabilmeniz mümkün. İşte bu konuda dikkat edilmesi gereken hususlar...

CİLT TÜRÜNE UYGUN MALZEMELERİ KULLANIN

Hormonlar sayesinde cildiniz olduğundan fazla yağlanabilir ya da kuruyabilir. Gereğinden fazla kuruysa nemlendirici kullanmanız faydalı olur. Ama yok cildiniz çok yağlıysa o zamanda pudra bazlı makyaj malzemelerini kullanarak nemlenmenin önüne geçebilirsiniz.

SÜLFATSIZ SAÇ ÜRÜNLERİNİ TERCİH EDİN

İçerisinde sülfat bulunan ürünler yerine proteinli şampuanları kullanmanız uygun olacaktır. Hem de hamilelik dönemine salgılanan hormonlar yüzünden saçlarınız normalden daha sağlıklı ve gür çıkabilir.

BAYGIN GÖZLERE VEDA EDİN

Yorgun görünen gözlerinize, çeşitli göz kremi ürünleri alabilirsiniz. Göz torbalarına süreceğiniz bu kremler siyah noktaları kapatmada da olumlu sonuçlar verecektir.

BİR YORUM YAPIN 0