Çorap giyerken nelere dikkat edilmeli?

Anne adayları çorap giyerken nelere dikkat etmeli? İşte yanıtı...

Anne adaylarının hamilelik dönemi boyunca karınlarının gittikçe belirginleşmesiyle beraber vücut hatlarındaki değişiklikler artar. Bu yüzden hamile kadınların bu dönemdeki kılık kıyafet seçimi daha da hassaslaşır. Çorap seçimi de bunlardan bir tanesidir.

Hamilelik döneminde görülen değişikliklerden birisi de ayaklardaki şişme ve ödemden kaynaklanır. Bu durum rahmin büyümesi ile kan damarlarına basınç uygulanmasıyla kendini gösterir. Sıkı çoraplar ise olan rahatsızlığınızı daha da arttıracaktır.

Kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilen ince ya da opak çoraplar, kombinlerin vazgeçilmez parçalarıdır. Fakat, çoraplardaki sıkı lastikler ya da fazlalık olarak kullanılan lastiklerin kan dolaşımını etkilemesi nedeniyle anne adayları için uygun olmadığını unutmamak gerekir.

Günümüzde anne adayları göz önünde bulundurularak onların sağlığını riske atmayan çoraplar üretilmektedir. Tercihinizi külotlu çoraptan yana kullanmak zorundaysanız, karın bölgesi anatomik üretilenleri tercih etmelisiniz  ya da jartiyer tarzı olanları kullanmalısınız. Böylelikle bacaktan karına kadar desteklenmiş olacaksınız.

BİR YORUM YAPIN 0