Geç yaşlarda anne olanlar dikkat!

Doç. Dr. Ferit Saraçoğlu, geç hamileliklerde kullanılan Omega-3’ün yalnızca anneyi değil bebeğin sağlığını da olumlu etkilediğini vurguluyor.

Geç yaşlarda anne olmanın artış gösterdiği son zamanlarda özellikle 35 yaşından büyük hamilelerin anemi, diyabet, tansiyon rahatsızlıklarının yanı sıra erken doğum, düşük, bebekte zeka geriliği gibi problemler görülebiliyor.

Hamilelik sonrasında Omega-3 alımına dikkat!

Dr. Ferit Saraçoğlu, hamilelikte tüketilen Omega-3'ün hamilelikte görülen bazı riskleri azalttığını, ayrıca bebeğin gelişimine de katkı sağladığını söylüyor. Bebeğin ilk 1000 günde aldığı omega 3'ün bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve ilerleyen zamanlarda karşısına çıkacak hastalıkların tedavisinde faydalı olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Saraçoğlu, 

''Omega-3’ü hamile kalmadan önce tüketen geç yaş hamilelerinde, bebeklerin nörolojik, görme, zeka ve motor gelişimlerini olumlu etkileniyor. Omega-3 eksikliği görülen bebeklerde yaş arttıkça kronik hastalıklar, kalp damar sistemi hastalıkları, şişmanlık, tip 2 diabet, kanser gibi ciddi rahatsızlıklar diğer bebeklere göre daha fazla görülüyor.'' dedi.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0