Anne olmak isteyen günde 15 dk güneşlenmeli

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, D vitamini eksikliğinin üreme sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti.

Dr. Seval Taşdemir, anne-baba olmak isteyenlerin günde 15 dakika el-kol ve yüzünü güneşe maruz bırakması gerektiğini söyledi. Seval Taşdemir, D vitamini ve kısırlık hakkında şu bilgiler verdi:

Kadınların ve hamilelerin, günde 15-20 dk kadar güneşlenmesi ve yürüyüş yapması, gerekli D vitamini almaları için yeterli. Özellikle yaz tatiline giden anne adaylarının gölgede güneşlenmesi gerekir. 

Güneşin tam tepede olduğu saatler hamileler için sıkıntı oluşturacağı için 12.00-15.00 saatlerinde güneşe çıkmamak en doğrusu olacaktır. Camın arkasından alınan D vitamini açısından insan vücuduna hiçbir yararı yoktur. 

Yumurta kalitesini olumsuz etkiler

D vitamini eksikliği, üreme sağlığını, yumurta rezervini, yumurtanın kalitesini ve döllenme oranlarını olumsuz etkiler. Ayrıca döllenmiş yumurtanın anne rahmine tutunma oranını da düşürür.

Ton balığı ve süt ürünleri tüketin

D vitamini güneşten alabileceğimiz gibi ton balığı, uskumru, yumurta sarısı, karaciğer, süt ve süt ürünleri tahıl gibi ürünlerde de bulabiliriz. 

BİR YORUM YAPIN 0