Normal ve ikiz hamilelikte kaç kilo alınmalı?

Uzmanlar hamilelik döneminde anne adaylarının en fazla 12.5 kilo almasını tavsiye ederken, ikiz hamileliklerde 15-20 kilo alınmasını öneriyor. Peki hamilelikte kilonuzun ideal olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Hamilelik döneminde alınan kilolar anne adayının ve bebeğin sağlığı açısından oldukça önemlidir. İdeal bir kilo sınırının korunması için normal bir hamilelik geçiren anne adaylarının en fazla 12,5 kilo alması gerekir. İkiz hamilelik bekleyen anne adaylarında ise bu rakam normal olarak biraz daha artacaktır. İkiz hamileliklerinde ideal kilo durumu, en az 15-20 kilo kadar olması gerekir.

hamilelik kiloları

hamilelik kiloları

Hamilelikte kilo hesaplaması yapılırken anne adayının kilosu, boyu ve vücut özellikleri esas alınır. Hamilelik dönemi boyunca en az x kadar kilo alması ya da en az x kilosu kadar olmalı diye bir şey yoktur.

Uzmanlar, zayıf anneleri kilo alımına teşvik etmekte olup, fazla kilolu annelerin ise kilo kontrolüne mutlaka özen göstermeleri gerektiğini savunuyor.

ideal kilo

ideal kilo

HAMİLELİKTE KİLO HESAPLAMA

Kilo boyun karesine bölünür. (VKİ = kg/m2) 
Mesela, boyu 160 cm, kilosu 55 kg olan hamile bir kadının vücut kitle indeksi (1.6 * 1.6 = 2.56 ve 55/2.56=21.4) 21,4 çıkar ve bu sonuç olması gereken kilo olarak kabul edilir.

 İkizler aynı şeyleri hisseder mi?

İLİŞKİLİ HABER

İkizler aynı şeyleri hisseder mi?

BİR YORUM YAPIN 1

Güller 5 yıl önce

Soylenildigine göre, normal doğumda 12, 5 kg, ikiz bebekte 20 kg.