Hamilelikte çay ve kahve tüketimi! Hamilelikte kaç bardak çay tüketilmeli?

Sabah kahvaltısında ya da akşam bir şeyler atıştırırken yanında giden en iyi içeceklerden biri olan çay, aşırı miktarda tüketilirse bebeğin gelişimine bir zararı olup olmayacağı en çok araştırılan durumlardan biridir. Peki hamilelikte çay nasıl ve ne kadar içilmeli? Hamilelikte yeşil çay mı siyah çay mı?

Gündelik hayatımız içerisinde sudan sonra en çok içtiğimiz sıvının çay olduğunu tereddütsüz bir şekilde söyleyebiliriz. Günün her saatinde tüketebildiğimiz içeceklerden biri olan çay her ne kadar milli içeceğimiz haline gelse de hamilelik döneminde aşırı miktarda tüketmenin bebek için risk olup olmayacağı merak konusudur. Normal zamanlara göre kendilerine ve beslenme programlarına daha fazla dikkat etmeleri gereken anne adayları bu süreç içerisinde doktor onayı alarak, günde 1 veya 2 bardak açık çay tüketebilirler. Ancak dikkat edilmesi gereken önemli bir durum var ki oda; hamilelik döneminde günlük olarak alınan kafein miktarının 200mg.’dan fazla olmaması gerektiğidir. Çünkü bu süreç içerisinde anne adayının vücudu en çok demire ihtiyaç duyacaktır. Çayın içerisindeki kafein ile de bu durum engellenecektir.

Saraçoğlundan hamilelikte bitki çayı önerisi! Hamilelerin bitki çayı içmesi zararlı mı?İLİŞKİLİ HABERSaraçoğlundan hamilelikte bitki çayı önerisi! Hamilelerin bitki çayı içmesi zararlı mı?

HAMİLELİKTE ÇAY İÇMEK ZARARLI MI? ÇAYI ÇOK İÇİYORSANIZ...

hamilelikte çay içmek

hamilelikte çay içmek

Eğer gün içerisinde fazla miktarda çay tüketilmeyecekse kafeinin kanıtlanmış bir zararı yoktur. Ancak her şeyde olduğu gibi faydalı besinin fazla tüketilmesi bile vücutta bazı rahatsızlıklara yol açabiliyor iken çayın fazlasını içmenin hamilelikte düşük, erken doğum, düşük doğum ağırlığı ve ölü doğumla ilişkilendiren çalışmaları mevcuttur.

Ayrıca çayın içindeki kafein maddesi, plasenta aracılığı ile bebeğin vücuduna girerek gelişim geriliğine, gelişim bozukluğuna ve kilo kaybına neden olur. Bu nedenle anne adayları çayın ölçüsünü kaçıracağı zaman iki kez düşünmelidir.

Hamileler yeşil çay içebilir mi? Yeşil çayın faydaları ve zayıflama yöntemiİLİŞKİLİ HABERHamileler yeşil çay içebilir mi? Yeşil çayın faydaları ve zayıflama yöntemi

HAMİLELİKTE SİYAH ÇAY MI YEŞİL ÇAY MI TÜKETİLMELİ?

siyah çay mı yeşil çay mı

siyah çay mı yeşil çay mı

Hamilelik döneminde çay tüketimi konusunda siyah çayı mı yoksa yeşil çayı mı tercih etmek gerektiği konusunda ikilemlerde kalınabilir. Yeşil çay ile siyah çay arasındaki fark siyah çay üretilirken uygulanan eskitme işlemidir. Çayın tiryakisi değilseniz 5 bardak yeşil çay ile 100 mg kafein, 2 bardak siyah çay ile de 80 mg kafein alınabilir. Kafein miktarı aşılırsa ufak çaplı riskler görülebilmektedir. Anne adaylarının çay içmelerinde sınırı aşmamalarına dikkat edilmesinin bir diğer sebebi de vücuttaki demiri emmesi ve demir seviyesinin düşmesidir.

Hamilelikte lazer epilasyon yapılır mı? Lazer epilasyon zararlı mı?

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte lazer epilasyon yapılır mı? Lazer epilasyon zararlı mı?
Saraçoğlundan hamilelikte bitki çayı önerisi! Hamilelerin bitki çayı içmesi zararlı mı?

İLİŞKİLİ HABER

Saraçoğlundan hamilelikte bitki çayı önerisi! Hamilelerin bitki çayı içmesi zararlı mı?

BİR YORUM YAPIN 0