Hepatit B nedir? Bulaşıcı mıdır?

Hepatit B hastalığı, akut ve kronik olarak ikiye ayrılır. Basit bir problemmiş gibi görülen Hepatit B'nin hamilelik döneminde bebeğinize bulaşabileceğini biliyor muydunuz? Bu haberimizde hepatit B hastalığının detaylarını ele aldık. Peki Hepatit B nedir? Bulaşıcı mıdır? İşte Hepatit B hastalığı ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Diğer adıyla 'Karaciğer iltihabı' anlamına gelen Hepatit rahatsızlığının virüslerden biridir. Vücutta antikor üretebilecek önlemler alınmadığı takdirde oldukça bulaşıcıdır. Karaciğere yerleşen bu virüs, tekil iken bulunduğu yerde çoğalarak ciddi hasarlar bırakır. Mide bulantısı, bitkinlik, yorgunluk gibi belirtilerle kendini ele veren bu rahatsızlık hamilelik döneminde görüldüğü zaman kan ya da yakın fiziksel temas ile bebeğe geçebiliyor.

hepatip b

hepatip b

Bebek ve çocuklar için aşı takvimi değişti! 2023 aşı takvimi nasıl?İLİŞKİLİ HABERBebek ve çocuklar için aşı takvimi değişti! 2023 aşı takvimi nasıl?

HEPATİT B TAŞIYICILIĞI

Bu virüsün bulaştığı bebekler eğer vücutlarından dışarı atamazlarsa ilerleyen zamanlarda karaciğer yetmezliği, siroz ve karaciğer kanseri gibi ciddi sorunları beraberinde getirebilir.

hamilelikte hepatit b

hamilelikte hepatit b

EĞER HAMİLEYSENİZ...

Taşıyıcı annelerin kanında mevcut olan Hepatit B, hamilelik döneminde bile bebeğe bulaşabilir. Taşıyıcı olan anne adayları doğum yaptıktan sonra mutlaka aşı ile korunmalıdır.  Bunun dışında doğumdan sonraki ilk 48 saat ile 7 gün arasında hepatit B immün serumu verilmelidir. 

Cleocin T ne işe yarar? Cleocin T nasıl kullanılır ve Cleocin T fiyatı ne kadar?

İLİŞKİLİ HABER

Cleocin T ne işe yarar? Cleocin T nasıl kullanılır ve Cleocin T fiyatı ne kadar?

BİR YORUM YAPIN 0