Hipnoz ile doğum nedir? Doğumda hipnoz yöntemi nasıl uygulanır? Hipnozla doğumun amacı

Bebeğini kucağına almayı sabırsızlıkla bekleyen ancak doğum yapmaktan da korkan annelere müjdeli haber! Doğumun sancısız ve rahat geçmesi konusunda etkili bir yöntem olduğu söylenilen hipnoz ile doğumlar artık çok kolay geçecek. Peki hipnozla doğum nedir? Hipnozla doğum nasıl yapılır? Haberin detaylarını inceleyebilirsiniz.

Kadın vücudundaki fizyolojik bir süreç olmasıyla beraber çok özel bir durum olan doğum, kaygısız ve stressiz geçmesi gereken en önemli olaylardan biridir. Hamileliğinin son dönemlerine doğru anne adaylarında artan kaygı ve korku son zamanlarda trend olan hipnoz ile doğum yöntemine olan rağbeti arttırıyor. Anestezisiz şekilde acısız ve kolay doğum için tercih edilen hipnoz ile doğumda stres seviyesi en aza indiriliyor. Angelina Jolie, Kate Middleton, Megan Markle ve Özgü Namal gibi ünlülerin tercihi olan bu yöntem; kadınlara daha az yorgunluk, rahat, sağlıklı bir doğum gibi birçok avantajı beraberinde getiriyor ‘Hipnoz ile Doğum’ alanı ile ilgili birçok sorunun yanıtı için Amerika’da eğitim alan Bilinçaltı Uzmanı Lily Lale Yılmaz ile kafanızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz.

HİPNOZ YÖNTEMİ İLE DOĞUM NASIL YAPILIR?

Bazı anne adayları çevrelerinden duydukları olumsuz hikayelerden sonra doğum yapma konusunda gereksiz yere kaygılanır ve korkar. Bebeklerini dünyaya getirecekleri o muhteşem gün  daha gelmeden psikolojileri bu durumdan olumsuz etkilenir. Doğum yapmaktan korkan kadınların rahat ve sancısız bir doğum için yaptıkları araştırmalarda elde edilen sonuçlardan birisi de hipnozla yapılan doğum yöntemi.

Anne adaylarının doğuma öz güvenli, korkusuz ve rahat girmesi için uygulanan bu doğum yönteminin en büyük faydası ağrı kesici içmeden ve sancı görülmeden doğumun yapılması. Doğum esnasında anne adayına uygulanacak olan hipnoz, oluşabilecek sancıların önüne geçiyor.

Hipnozla yapılan doğum yöntemi artık yavaş yavaş ülkemizdeki üniversite hastanelerine de girme noktasına geldi. Anne adayının tercih edeceği hipnoz yöntemi için doğuma yönelik tüm kaygılar bu yöntem sayesinde yok edilir. Seanslar sırasında öğretilen doğru davranış teknikleri anne adayının bebeğini dünyaya getirdikten sonrası içinde yararlı olacaktır. 

Tüp bebek tedavisi nedir, tüp bebek nasıl yapılır? Tüp bebekte ikiz gebelik & embriyo transferi

İLİŞKİLİ HABER

Tüp bebek tedavisi nedir, tüp bebek nasıl yapılır? Tüp bebekte ikiz gebelik & embriyo transferi

BİR YORUM YAPIN 0