Hamileliği engelleyen faktörler ve nedenleri

Anne olma duygusunu kursakta bırakan nedenleri ve hastalıkları sizler için derledik. Hamile olamamanızın nedeni belkide bu etkenler olabilir! Hamileliği olumsuz etkileyen durumlar...

Tek hayali evlenip çoluk çocuğa karışmak olan kadınların bu isteklerinin gerçekleşmemesinde ya da gecikmeli gerçekleşmesinde bazı faktörler etkili olabilir. Özellikle de anneliği geçe bırakan kadınların bebek sahibi olamamaları konusunda yaş oldukça etkilidir. Çünkü zaman ilerledikçe doğurganlık üretimi yavaşlayarak yeterli ve kaliteli yumurta özellikleri yitirilir.

Yumurtadan kaynaklanan sorunlar sebebiyle görülen kısırlık, tedavi edilmediği süre boyunca çiftleri hayal kırıklığına uğratmaya devam edecektir.

hamileliğe engel olan durumlar

hamileliğe engel olan durumlar

YUMURTALARDA SORUN OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

Hamileliğin görülmesi için yumurtlama ve döllenme gibi evrelerin meydana gelmesi gerekir. Bu nedenle anne olmak isteyen her kadın ilk önce regl dönemini gözlemlemelidir. Hamileliğin önüne geçen faktörlerden biri olan yumurtlama bozuklukları, bazı şeylerin tetiklenmesi halinde görülür. Eğer kişi her ay düzenli olarak belirli vakitlerde regl oluyorsa yumurtlamayla ilgili bir sorunun olmadığı anlaşılabilir.

HAMİLELİĞE ENGEL DURUMLAR

kısırlık

kısırlık

1- TÜPLERİN TIKANIK OLMASI

İlişki esnasında yumurta ile spermin bir araya gelmesini sağlayan tüplerden kadında iki tane Fallop tüpü vardır. Birleşme sonrasında, spermler rahim içine geçerek tüplere gider. Eğer burada bir tıkanıklık olsaydı sperm yumurtalığa doğru gidemezdi. Dolayısıyla gebelikte oluşmazdı. 

cinsel yolla bulaşan hastalıklar

cinsel yolla bulaşan hastalıklar

2- CİNSEL YOLDAN BULAŞAN HASTALIKLAR

Tüplerin tıkanmasına neden olan durumlar cinsel yolla bulaşan hastalıklar, enfeksiyonlar, endometriosis, geçirilen dış gebelik ameliyatları, geçirilen cerrahi operasyonlar gibi etkenler olabilir.

Yine bu durumda da gebelik oluşamayacağı için tüp bebek tedavisi yöntemi tavsiye edilebilir.

çikolata kisti

çikolata kisti

3- ÇİKOLATA KİSTLERİ

Rahim duvarını çevreleyen, rahim zarı olarak da nitelendirilen tabakaya endometrium denir. Bu yapı sadece rahim içinde bulunur. Yumurtalıklarda karın iç zarında da bulunduğu zaman soruna işarettir.

Regl kanaması ile beraber, regl kanı vajina ve rahim ağzı ile dışarı atılırken, içinde endometrium tabakası olduğu için onlarda da kanama olur. Kanamaların birikmesi ise  yumurtalıklarda küçük küçük kistlerin oluşmasına neden olur. Regl dönemlerinde büyüyen bu kistler regl ağrısının fazla olduğu kadınlarda daha sık rastlanmaktadır.

Çikolata kisti için doktorlar operasyona gerek duysa da tekrarlanma ihtimali fazladır. Kist olmasına rağmen yinede hamile kalınmışsa kist kendi kendini geriye itecektir. Ancak çikolata kisti olan kişilerde hamilelik ihtimali çok düşüktür.

Ayakta doğum nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Ayakta doğum nasıl yapılır?
Hamilelikte aşerme ve tiksinme! Aşerme ne zaman başlar?

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte aşerme ve tiksinme! Aşerme ne zaman başlar?

BİR YORUM YAPIN 0