Hamilelikte çatlak ve lekelere ne iyi gelir? Çatlak kremleri işe yarıyor mu? Çatlak önleyen...

Hamilelikte çeşitli faktörlere bağlı olarak gelişebilen ancak çoğu zaman genetik yatkınlıktan kaynaklanan çatlak lekeleri daha çok göbek, göğüs ve kalça bölgesinde görülür. Peki çatlak kremleri işe yarıyor mu? Hamilelikte çatlak oluşmaması için ne yapılmalı? Hamilelik çatlaklarına ne iyi gelir? Hamilelik çatlaklarına hangi yağ iyi gelir? Hamilelik çatlaklarına bitkisel formüller:

Hamilelik döneminde anne adaylarında görülen fiziksel ve ruhsal değişiklikler genelde 9 ay boyunca devam eder. Ruhsal anlamda oldukça hassas, kırılgan ve narin olan anne adaylarında fiziksel olarak, belirli bölgelerinde büyüme, hormonlardan dolayı çatlaklar ve saç dökülmesi gibi sorunlar karşımıza çıkar. Anne adaylarında bu döneme özel görülen her değişim tatlıdır, ancak bazen alınan kilolardan dolayı vücut yapısı zorlanabilir. Hormonların etkisiyle değişime uğrayan vücut yapısında en yaygın görülen değişim çatlaklardır. Hamilelik döneminde bu tarz durumların yaşanacağını duyan anne adayları çeşitli kaynaklardan araştırarak çatlak oluşumunun önüne geçmeye çalışabilir. Önlem almayan bazı anne adayları çatlak sorunuyla karşılaşmaz. Peki, hamilelikte çatlaklar neden olur? Çatlak oluşmaması için ne yapmalı? Hamilelik ve doğum çatlakları için bilinen en iyi çatlak kremleri neler? İşte yanıtı...

HAMİLELİK ÇATLAKLARI NEDEN OLUŞUR?

hamilelik çatlakları kalıcı mı?

hamilelik çatlakları kalıcı mı?

Özellikle de hamileliğin son dönemlerine doğru derinin gerilerek yırtılmasıyla oluşan çatlaklar, vücut üzerinde ilk pembe renkte karşımıza çıkar. Başlangıçta pembe olan bu renk ilerleyen zamanlarda mora ve beyaza döner. Hızlı değişen kilo durumu, doğum kontrol hapı, ergenlikteki hormon değişimleri, kortizonlu kremler çatlak yapabilir. Açık tenli kişiler, esmer tenlilere nazaran bu anlamda daha şanssızdır ve çatlağa eğiimlidir.

Hızlı bir şekilde ağırlığı değişen anne adayının elastik yapısı genişler ya da büzülür. Bu durumda çatlakların oluşumuna zemin hazırlar. Yapılan çalışmalardan kesin bir veri elde edilmese de çatlakta ana faktörün genetik yapıyla ilgisinin olduğu düşünülüyor. Sigara, aşırı şeker tüketimi ve güneş ışığı kolajen yapısını zedelediği bilinmektedir.

ÇATLAK KREMLERİ İŞE YARAR MI?

çatlak kremleri işe yarıyor mu?

çatlak kremleri işe yarıyor mu?

Çatlakları bitiren bir krem mevcut olmasa da derinin yağını ve elastikiyetini koruyarak çoğunlukla lokal kullanılan bazı ürünler çatlakların hafiflemesine yardımcı olmaktadır. Yetersiz miktarda sıvı tüketimi ciltte kuruluğu ve bunun sonucunda çatlaklığı arttıracağı için su tüketimine önem verilmelidir.

HAMİLELİKTE ÇATLAK ÖNLEYİCİ KREMLERİN EVDE YAPILIŞI

hamilelik çatlakları nasıl geçer?

hamilelik çatlakları nasıl geçer?

Malzemeler:

1 fincan soğuk zeytinyağı, yarım fincan Aloe vera jeli, lavanta

Yapılışı: Yukarıda belirtilen miktarda malzemelerden aloe vera jeliyle zeytinyağını karıştırın. Daha sonra içine 1 tatlı kaşığı lavanta ekleyin. Brenderdan geçirdikten sonra çatlak bölgelere sürün. (Güzellik uzmanı Suna Dumankaya'nın tarifinden...)

Malzemeler:

Tatlı badem yağı ve limon suyu

Yapılışı:

Eşit miktardaki limon suyu ile tatlı badem yağını karıştırıp çatlak problemli bölgelere nazikçe sürün.  (Güzellik uzmanı Suna Dumankaya'nın tarifinden...)

VÜCUTTAKİ LEKELER NASIL GEÇER? DOĞUM LEKELERİNE BİTKİSEL ÇÖZÜMLER

Hamilelik sürecinde görülen lekeler sadece yüz ve ellerde oluşmuyor. Vücudun çeşitli kısımlarında fark edilmeyen lekelerle cilt tonuna göre daha da belirginleşebiliyor. Hızlı kilo artış sebebiyle oluşan çatlaklar doğum sonrası zayıflamaya başlayınca daha çok göze geliyor. Hamilelik sürecinde düzenli bir şekilde doğal bakımlar uygulayarak cilt lekelerin daha seyrek görülmesine ve daha az şiddetli olmasını sağlamak sizin elinizde. 

Özellikle 6. aydan sonra kilo artışları başlayacaktır ve bu süreçte karın etrafında, kol ve bacaklarda çatlaklar görülebilir. 15 kilodan daha fazla kilo alanlar ya da normal kilo artışların daha çok üzerinde kilo alan anne adaylarında 2. ya da 3. aylarda bile çatlaklar oluşabilir. Peki doğum lekelerine iyi gelen bitkisel yağlar neler?

vücuttaki lekeler nasıl geçer

vücuttaki lekeler nasıl geçer

1. DOĞAL ZEYTİNYAĞI

Hamilelik sürecinde en çok işinize yarayacak olan yağların başında gelir. Cildin nemlenmesini sağlarken yağın içerisindeki E vitamini ile cildin yenilenmesini sağlar.

2. BUĞDAY YAĞI

Hem doğum lekeleri hem de cilt yenileyici özelliklere sahiptir. Cildinizi, saçlarınızı ve zayıflayan tırnaklarınızı güçlendirir.

3. İNCİR ÇEKİRDEK YAĞI

Özellikle doğum esnasında oluşan çatlakları gidermekte oldukça etkilidir. Gençleştirici özelliği olan incir cilt maskelerinde direkt etkisini gösterir. Ayrıca gözaltı morlukları ve siyah noktaların temizlenmesinde oldukça işe yarar.

4. BADEM YAĞI

Çatlakların oluşmaması ve cildin esnekliğini kaybetmemesi açısından kullanılan yağlardandır.

Saraçoğlu'ndan ıhlamurla etkili zayıflama yöntemi! Ihlamur çayı nasıl yapılır? Aç karna...

İLİŞKİLİ HABER

Saraçoğlu'ndan ıhlamurla etkili zayıflama yöntemi! Ihlamur çayı nasıl yapılır? Aç karna...
Anne karnındaki bebeğin hareketleri nasıl hızlandırılır?

İLİŞKİLİ HABER

Anne karnındaki bebeğin hareketleri nasıl hızlandırılır?
Hamilelikte karın sertleşmesi neden olur? Hamileyken karın gerginliğinde 4 sebep

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte karın sertleşmesi neden olur? Hamileyken karın gerginliğinde 4 sebep

BİR YORUM YAPIN 1

Sibel Arkın 3 yıl önce

Erofel Çatlak Kremi kullandığım en iyi ürün. Tamamen bitkisel