Reçetesiz adet söktürücü ilaçlar! Adet söktürücü ilaç hamileliği engeller mi?

Adet dönemi geciken kadınların doktor onayı alsalar dahi kullandıkları adet söktürücü ilaçların vücuda etkilerini bilmek gerekir. Eczanelerde kolaylıkla bulabileceğiniz adet söktürücü ilaçların hamilelikte kullanılıp kullanılamayacağı kadınlar tarafından en çok merak edilen konular arasındadır. Adet söktürücü ilaçlar hamileliği sonlandırır mı? Reçetesiz adet söktürücü ilaçların adet kanamasına etkisi...

Kadınların her ay başında gördükleri adet durumu stres, hava değişikliği ve beslenme gibi bazı koşulların etkisiyle zamanından daha erken ya da geç vakitlerde kendini gösterebiliyor. Genel olarak düzenli olsa dahi geçici olarak görülen adet düzensizlikleri, tatil ya da farklı planlardan dolayı sıkıntı oluşturabiliyor. Günümüzde bu sorunun çözümüne yönelik her ne kadar adet söktürücü ilaçlar ile adet geciktirici haplar çıkmış olsa da sağlık açısından ne kadar yararlı ya da riskli olduğu bilinmemektedir. Adet tarihi geciken kimselerin ilk başvurduğu yöntemlerden birisi de adet söktürücü ilaçlardır. Doktor onayı olmadan kesinlikle kullanılmaması gereken bu ilaçlar vücutta yen etki oluşturup ciddi zararlar verebilir.

 Adet geciktirici hap hamileliği önler mi? Adet geciktirici ilaçlar zararlı mı?İLİŞKİLİ HABER Adet geciktirici hap hamileliği önler mi? Adet geciktirici ilaçlar zararlı mı?

ADET KANAMASI NEDEN OLUR? REGL DÖNEMİNDE AKTİF HORMONLAR...

Adet söktürücü ilaçlar hamileliği önler mi?

Adet söktürücü ilaçlar hamileliği önler mi?

Adet döneminde vücuttan gelen kanamaların etkisi östrojen ve progesteron hormonlarına bağlıdır. Bu iki hormondan östrojen vücutta yüksek ise kanamanın görülmediği yani adet döneminin olmadığı zamanı içerir. Eğer progesteron hormonu yüksekse kanamanın olduğu yani adet görülen vakittir.

Bu durumda adet kanamasının olmaması için progesteronun düşük olması gerekir. Bu durumun önüne geçmek için doktordan istenen adet söktürücü ilaçların özelliklerine bakıldığında progesteron yüksekliğinden dolayı adet kanaması olunur.

ADET SÖKTÜRÜCÜ İLAÇ NASIL KULLANILIR? ADET SÖKTÜRÜCÜ KULLANIMI

adet söktürücü ilaçlar zararlı mı

adet söktürücü ilaçlar zararlı mı

Adet söktürücü ilacı kullanmayı bitirdikten sonra kanamanın 3-5 gün içerisinde gelmesi beklenir. Bu süreç bazen 1 haftayı en geç ise 10 günü bulabilmektedir. Adet söktürücü ilaç kullanımında tek başına hareket edilmemesi gerektiğinin en önemli sonucu kesinlikle hamilelik şüphesinin bulunmaması gerektiğindendir. Eğer hamilelik döneminde adet söktürücü kullanılırsa ne yazık ki bebeği kaybetme riski vardır.

Hamilelikte kullanılmayan bu ilaçların kullanım şekli ve dozu çok ama çok önemlidir. Gerekli gereksiz her durumda adet söktürücü ilaç kullanmak yan etki sağlayabilir.

ADET SÖKTÜRÜCÜ İLAÇLARIN YAN ETKİLERİ! 

adet söktürücü ilaç düşük yapar mı

adet söktürücü ilaç düşük yapar mı

Adet söktürücü ilaçların kullanımında herhangi bir uygunsuzluk olduğu vakit rahim yapısından dolayı bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Adet söktürücülerin en büyük dezavantajı hamilelikte düşüğe neden olabilmesidir. Düşük olmasa dahi sakat doğumların görülme riski de vardır. İçerisinde bulunan hormonlar bebeklere ciddi bir zarar verebileceği için kullanımdan önce hamilelik testi bile yaptırılabilir.

EMZİREN ANNELER ADET SÖKTÜRÜCÜ KULLANABİLİR Mİ?

Yalnızca hamilelik için değil emzirme dönemindeki anneler için de zararlı olan adet söktürücü ilaçlar bu evrede kullanılırsa süt yoluyla bebeğe geçme riski oldukça fazladır. Emziren annenin günlük hayatında tükettiği gıdalar bile bebeğe geçerken yoğun miktarda kadınlık hormonu bulunduran bu ilaçlar özellikle de cinsiyet problemlerinin görülmesine yol açar. Bebeğin sağlığı göz önünde bulundurulması için ne hamilelikte ne emzirme döneminde bu tür ilaçların kullanımı uygun görülmez.

Endorfin hormonunu artıran: Bitter çikolatanın faydaları nelerdir? Bitter çikolata tüketimi...

İLİŞKİLİ HABER

Endorfin hormonunu artıran: Bitter çikolatanın faydaları nelerdir? Bitter çikolata tüketimi...

BİR YORUM YAPIN 37

Özlem 1 yıl önce

Bender aydır adet olmuyorum ilaç ismini verirmisiniz hamile kalmak için adet görmem gerekiyor

Toplam 1 beğeni

NUR 2 yıl önce

Ben 6 ayda bi adet oluyorum doktor bana yasmin 21 önerdi çok şükür 4.5 aydır düzenli olarak adet görüyorum

Toplam 5 beğeni

Esma 2 yıl önce

Reçetesiz mi aldınız bende sizin gibi 6 ayda bir oluyom ismi neydi

Toplam 0 Beğeni

ela 2 yıl önce

recetesiz bu ilaci alabilyor muyuz? bide gebelik varsa kesin dusuk oluyor mu?

Toplam 9 beğeni

Aysegul 1 yıl önce

Yasmin dogum kontrol hapidir...ayrica dogum kontrol haplari adet sokturucu olarakta kullanilir.....bebek dusurme gibi etkisi yok..ama hamileyken kullanilmaz

Toplam 0 Beğeni

Nurcan 2 yıl önce

İlacın adı nedir rica etsem

Toplam 0 Beğeni

Hasret 2 yıl önce

Evet kesin olur

Toplam 0 Beğeni

Nurr 2 yıl önce

Merhaba benim adet düzensizliğim var doktor bana 2 kutu Duphaston verdi. Bugün 3.hapımı içtim normal adet zamanımdan baya erken lekelenmeler başladı ilacı bırakmam mı gerekiyor acaba yardımcı olur musunuz?

Toplam 3 beğeni

Merve 3 yıl önce

Reçetesiz alabiliyor muyuz tarlusali

Toplam 3 beğeni

Gülsüm 2 yıl önce

Evet

Toplam 0 Beğeni

Bay 3 yıl önce

Evet

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun