Anne karnındaki bebeğin kalp atışı ne zaman duyulur? Bebeğin kalp atışı duyulmazsa...

Anne ve baba adaylarının bebeklerindeki kalp atışını duyabilecekleri ilk kontrol çiftler için büyük bir önem taşır. Özellikle de uzun uğraşlar sonucunda zor hamile kalabilen kadınlar karınlarındaki bebeklerinin sağlığı için biraz daha stresli olabilir. Peki bebeklerde ilk kalp atışı ne zaman duyulur? Anne karnındaki bebeğin kalp atış sesi duyulmazsa ne olur? Bebeğin kalp atışı belirtileri kaçıncı haftada belli olur?

Bebek müjdesi alan çiftlerin haberi öğrendikten sonra sabırsızlandığı ve o ilk kalp atışını duymak için haftaları hatta günleri bile iple çektiği heyecanlı bekleyiş arasında bazı korkularda vardır. İlk defa anne-baba olacak olan çiftler bebeklerinin gelişimini yakından takip etmek isterken oluşabilecek herhangi bir riskli durumda büyük endişeler yaşanabilir. Anne adaylarının  belirli süreçlerinden sonra duyulabilecek olan kalp atışları bazı hamilelerde daha geç bazılarında ise beklenen haftalarda gerçekleşebiliyor. Öyle ki bazen baba adayları rahme düşen bebeklerinde kalp atışının duyulabileceği hafta için ultrason kontrolünü beklemeyip evde eşlerinin karınlarına kulaklarını dayayabiliyor. Peki anne karnındaki bebeğin ilk kalp atış sesi ne zaman duyulur?

TIKLA OKU: ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN HAREKETLERİ NASIL HIZLANDIRILIR?

BEBEĞİN KALP ATIŞI NE ZAMAN DUYULUR? BEBEKLERİN İLK KALP ATIŞI...

Bebeğin kalp atışı ne zaman duyulur?

Bebeğin kalp atışı ne zaman duyulur?
*

Bebek sahibi olmak için tedavi gören ve sonucunda olumlu gelişmelerle beraber sonunda müjdeyi alan çiftlerin hamilelik dönemi oldukça stresli geçmektedir. Bu stresin en temel nedeni ise bebeğin sağlığı ve gelişimine yönelik duyulan endişelerdir. Fetusun kalp atışının belirli bir aşamada duyulabileceği göz ardı edilmemeli ve panik yapılmamalıdır.

Rahim içerisinde olan bebeğin 21. ya da 22. gününden sonra yani ortalama hamileliğin 5-6. haftalarında vajinal ultrasonografi ile bebeğin kalp atışı tespit edilebilir.  6-7 haftanın sonralarında kalp atışı daha net duyulabilir.  Bu evrede bebeğin kalp atışı dakika başı 100 vuruş olmalıdır.

TIKLA OKU: ANNE KARNINDAKİ BEBEK UYUR MU?

BEBEĞİN KALP ATIŞI DUYULMAZSA NE OLUR? BEBEĞİN KALP ATIŞININ GEÇ DUYULMASI...

Fetüs 5 mm boyutuna ulaşmasına rağmen hala daha kalp atış sesi duyulmuyorsa hamileliğin sonlandırılması uygun görülebilir. İlk ultrason kontrolünde kalp atış sesi duyulmuyorsa doktorunuz bu durum karşısında fetal ölçümleri kontrol edebilir. 6. haftadan sonra, kese görülmezse endişe edilebilir.

Hamileliğin var olup olmadığından kesin olarak emin olmak için kan testi istenebilir ya da birkaç gün sonra yeniden farklı bir ultrason kontrolü gerekebilir.

BEBEKLERDE KALP ATIŞININ DUYULMAMASI NEDENLERİ:

Anne karnındaki bebeğin kalp atışı

Anne karnındaki bebeğin kalp atışı

RAHMİN EĞİK OLMASI:

Rahmin konumu itibariyle kalp atış sesi duyulamayabilir. Cihazın karın hizasında yanlış tutulması içeriden gelecek olan sesi de dışarı çıkartmayacaktır.

AŞIRI KİLO:

Karın etrafında biriken fazlalık yağlar, kontrolde cihazda bariyer oluşturmaktadır. Rahme direkt olarak erişim uygulanabilmesi için transvajinal ultrason uygulanır

YUMURTLAMANIN GECİKMESİ:

Son regl döneminin ilk günü hamileliğin başlangıcı kabul edilir.Yumurtlamanın geciktiği günlerde bebek çok küçük olacağı için kalp atışı duyulmayabilir.

ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN HAREKETLERİ NE ZAMAN HİSSEDİLİR?

Bebeğin kalp atış sesi

Bebeğin kalp atış sesi

Erken hamilelik döneminden itibaren hareketli olan fetus, kasları ve kendisi küçük olduğu için başlangıçta hissedilemeyebilir. Hamileliğin 7. haftasından beri hareket eden bebeğin bu haftalarında kalp atış düzeni takip edilmelidir. Karın üzerinde yapılan ultrasonda 6. haftalarda kalp atışı duyulsa da bu sesler daha geç haftalarda da ortaya çıkabilir.

Hamileliğin 14. ve 26. haftalarına doğru daha da anlaşılır olacak olan anne karnındaki bebeğin hareketleri daha erken hamilelik haftalarında ayırt edebilir.

Anne sütüne en yakın süt hangisi? Anne sütü eksikliğinde bebeğe ne verilir?

İLİŞKİLİ HABER

Anne sütüne en yakın süt hangisi? Anne sütü eksikliğinde bebeğe ne verilir?
Japon geleneksel kıyafeti kimono nedir? Kimono modelleri 2020

İLİŞKİLİ HABER

Japon geleneksel kıyafeti kimono nedir? Kimono modelleri 2020

BİR YORUM YAPIN 26

Ulviyye 3 yıl önce

Ben 6 haftalik gebeyim ama kalp atişlarini duyamadi doktor sizce erkenmi yoksa ters giden 1 şeylermi var

Toplam 3 beğeni

Emine 3 yıl önce

Peki bebeğiniz gelisiyormu

Ayşe 3 yıl önce

Benim bebeğim 14 haftalık doktor kalp atışları çok fazla hızlı atıyor dedi sebebi nedir sizce ilk hamileliğim bir tecrübe m yok yardimci olur musunuz

Tülin 3 yıl önce

Benim bebeğim 7 hafta 6 günlük kalp atışını duyamıyoruz neden acaba bana fikir verirmisiniz

Toplam 4 beğeni

Vahide 3 yıl önce

Bugün bana da aynı dedi doktor.sizin sonuç ne oldu acaba

Toplam 0 Beğeni

Emine 3 yıl önce

Bende şuan 6 haftalık hamileyim ama bebeğimin kalp atışı yok iki doktora gittim gelişiyor ama kalp atışı yk bebeği alcaklardi bnde şuan aldirmadm başka bir doktora gitcem

Toplam 1 Beğeni

Türkan 3 yıl önce

Bende 7 haftalık hamileyim benimde kalp atışı duyulmadı ve iki gün sonra kürtaj olacağım siz de duyulduğu aceba

Toplam 0 Beğeni

Mutlu 3 yıl önce

Hissettiniz mı acaba nasılsınız bende aynı durumdayım.

Toplam 2 Beğeni

Şule 3 yıl önce

Ben 5 haftalik hamileyim karnimda hizli sekilde kalp atisi hiss ediyorum hatta karnimin ustune bir esya koyuyorum o bile kalkip dusuyor tk tk atisi kulaklarimda hiss ediyorum neden ola bilir.

Toplam 1 beğeni

Aylin 3 yıl önce

O kalp atışı değil damar atması. Normal insanlarda da olan bi şey

Toplam 6 Beğeni

Desertrain 3 yıl önce

Sırt üstü yattığınız zamanlarda olması lazım ilk aralar bende de öyle oluyordu sonralarda kalmadj

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun