Aslanpençesi hamile kalmayı kolaylaştırır mı? Testere dişli aslanpençesi kür tarifi

Hamile kalmak için uygulanabilecek doğal tedavi yöntemleri arasında yer alan testere dişli Aslanpençesi bitkisinin kadın sağlığında önemi büyüktür. Hamile kalmayı kolaylaştırdığı bilinen aslanpençesi kürü ile doğal yollarla çocuk sahibi olunabilir.

Hamile kalmak için uzun uğraşlar veren hatta kapı kapı en iyi doktoru arayan çiftler gerekli tıbbi müdahalelerden sonra doğal formüllerle bebek sahibi olmaya çalışabilir. Her yöntemin herkeste aynı etki bırakmayacağı hatta birisine fayda sağlarken diğerine zararlı etkilerin verebileceği unutulmamalıdır. Dolayısıyla evde doğal tedavi yöntemlerini denemeden önce muhakkak doktor onayı alınmalıdır. Hamile kalmak için faydalı olduğu bilinen popüler bitkiler arasında gelen aslanpençesi bitkisi, anne-baba olmak isteyen çiftlerin rağbet ettiği bir şifadır.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun da hamile kalmak için önerdiği aslanpençesi kürünü deneyebilir, sağlıklı bir hamilelik için olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz. Hamile kalmak isteyenlerin dostu aslanpençesi kürü nedir, olumlu etkileri neler? Gelin birlikte bakalım...

TESTERE DİŞLİ ASLANPENÇESİ BİTKİSİ NEDİR? 

Aslanpençesi bitkisi ile hamile kalma

Aslanpençesi bitkisi ile hamile kalma

Bir diğer adıyla Allcemillavulgaris olarak bilinen aslanpençesi bitkisi, coğrafyamızın yüksek dağlık alanlarında ve orman kenarlarında yetişen bir türdür. Görünümünde 7-9 parmaklı yaprakların bulunduğu bitkinin kenar kısımları dişlidir. Sarıya çalan yeşil bir renkte olan dişli yaprakları Mayıs- Haziran dönemi arasında ortaya çıkmaktadır.

Çiçekleri tam olarak açtığı vakit toplanmaları için en doğru zamandır. Diğer vakitlerde yalnızca yaprakları toplanır, güneş almayan gölge yerlerde kurutulur.

ASLANPENÇESİ BİTKİSİNİN FAYDALARI! ASLANPENÇESİ NE İŞE YARAR?

Her ay başında görülen adet kanamasında düzensizlik yaşayan, kadın hastalıkları olan, rahminde akıntı ve sancı olan, menopoz dönemi belirtilerini azaltan bu faydalı bitkinin kullanımı oldukça sıktır. Halk arasında adını sıklıkla duyduğumuz aslanpençesi bitkisinde kalbin kuvvetlenmesinde kan ve kalp dokusunda yeterli miktarda kan ile beslenmede yardımcıdır.

Kas erimesi, kas yorgunluğu ve demir eksikliği durumunda kullanılan aslanpençesi bitkisi vücut üzerinde olumlu etkiler sağlayabilir.

HAMİLE KALMAK İÇİN ASLANPENÇESİ KÜRÜ NASIL YAPILIR?

TESTERE DİŞLİ ASLANPENÇESİ KÜRÜ TARİFİ:

Cezvenin içine 1 tutam miktarında testere dişli aslan pençesi ile yarım litre kaynayan suya ilave edin. 10 dakika demledikten sonra ocağın altını kapatın ve soğuyunca süzgeçten süzülmüş halini için. Testere dişli aslan pençesi çayını 45 gün gün aşırı için. Çayı günlük olarak demleyip tüketin.

HAMİLELİKTE ASLANPENÇESİ BİTKİSİ NASIL KULLANILIR?

Testere dişli aslanpençesi bitkisi

Testere dişli aslanpençesi bitkisi

Hamileliğin ilk üç ayında düşük riski taşıyan kadınların aslanpençesi bitkisi kullanımında rahim kasları oldukça güçlenir. Buradaki kas yorgunlukları gider ve beraberinde düşük riskinde ihtimal düşer. Yine aynı şekilde doğumu riskli geçebilecek durumlarda, doğum yaralarında etkilidir.

Riskli hamilelik grubunda olan kadınlar hamileliklerinin ilk trimesterında yani ilk üç ayında aslanpençesi çayını içebilir. Lohusa annelere de 10 gün bitkinin çayı tavsiye edilir.

Rahmi sarkan fıtıklı kimselerde de durumu iyileştirmek için önerilen bu bitkinin taze halde tüketilmesi daha idealdir.

TESTERE DİŞLİ ASLANPENÇESİ BİTKİSİ NASIL KULLANILIR?

Aslanpençesi bitkisini tüketecek olan kadınların bu bitkiden faydalanabilmeleri için çay olarak kullanımı uygundur. 1 litre kaynamış suyun içine 1 yemek kaşığı aslanpençesi ilave edilerek, 15 dakika demlendikten sonraki gün içinde içmesi gerekir.

Kompres şeklinde uygulanacaksa eğer: Taze toplanmış aslanpençesi yıkayıp ezin. Ardından hasta olan bölgeye tatbik edin.

Banyoda: Banyo suyunda kullanılmak istenirse, 200 gram kuru bitki veya 5-6 avuç taze bitki akşamdan suyun içinde bir müddet bekletilir. Ardından bu su ısıtılır, süzülerek banyo suyunda kullanılır.

BİR YORUM YAPIN 14

Firdevs çelik 1 yıl önce

Benim tüplerim tıkalı bana ney tavsiye edersiniz veya testere dişli aslan pençesi tıkalı tüplerimi açarmı bana cevap yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Ömur 2 yıl önce

Evliyim 4aydır hamilə deyiləm bu ay adet olmadım 16gun geçmiş.Test yaptım neqativ oldu şimdi ben aslan pəncəsi kabul ediyimmi?

alka 2 yıl önce

aslan pencesını hamıleykende ıcebılırmıyız kızlar bılen varmı

Toplam 1 beğeni

Didem 3 yıl önce

Bende 9 yıldır evliyim 7 yasinda bir oglum var. Ikinci cocugu istiyoruz ama olmuyor bu çayı nasıl tuketebilirim lütfen yazın

Toplam 4 beğeni

Anon 3 yıl önce

Sivilce ve izlere iyi geliyor diyorlar lütfen bilgisi olan aydınlatsın beni

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun