Ayva gamze yapar mı? Hamilelikte ayva yemek bebeği güzelleştirir mi?

Toplum içerisinde yayılan bir görüşe göre hamilelikte ayva tüketmek bebeği güzelleştiriyor. Hamilelik döneminde ayva yiyen kadınlar çocuklarının güzel yüzlü olacağını düşünüyor. Bir başka inanca göre ise hamilelik döneminde ayva yenmesi bebeğin gamzeli olmasını sağlıyor? Peki hamilelikte ayva yemek gamze yapar mı? Bebeğin yüz güzelliği için ayva tüketimi...

Bebek bekleyen anne adaylarının normal zamanlarına kıyasla daha da dikkatli olmaları gereken hamilelik döneminde beslenmeden bakıma, bakımdan egzersizlere kadar ekstra hassasiyet göstermeleri gereken durumlar vardır. Bebeğin sağlıklı gelişimi için her şey yolunda gidiyorsa anne ve baba adaylarının ikinci planda en çok merak ettiği şeylerden biri de bebeklerinin kime benzediği ya da fiziksel görünümüne dair kafalarında canlandırdıklarıdır. Ten rengi, göz rengi, saçları, ağzı, burnu, elleri ve ayakları gibi minicik organlarıdır.

Hamilelikte ayva yemek

Hamilelikte ayva yemek

Kimileri sapsarı saçları ve masmavi gözleriyle beyaz tenli bir bebek hayal ederken kimileri kahverengi gözlü, gamzeli ve biraz daha buğday ya da esmer ten renginde bir bebeği akıllarında canlandırabilir. Göz rengi ve saç rengi gibi temel özellikler biraz daha çok genetik etkenlere bağlı iken bebeğin gamzeli olması için hamilelikte yapılması tavsiye önerilen bazı davranışlar mümkün.

HAMİLELİKTE AYVA YEMEK BEBEKTE GAMZE YAPAR MI?

Hamilelikte ayva yemek gamze yapar mı

Hamilelikte ayva yemek gamze yapar mı

Özellikle de gülücükler saçıldığında fark edilen gamzeler, pek çok kimsenin yüzünde olmasını istediği bir şeydir. Başkasında görüp imrendiğiniz ama kendinizde olmadığı için bebeğinizin de gamzeli olmayacağını düşünerek hiç yok yere kendinizi üzebilirsiniz. Oysaki atladığınız bir şey var ki o da hamilelikte ayva yiyerek bebeğin gamzeli doğma şansını arttırma ihtimalini unutmak. Halk arasında bebeğin gamzeli olması için hamile kadının ayva yemesi tavsiye edilebilir. 

Hamileliğinde ayva yiyen bazı kadınların deneyip tecrübe etmesi ile bebekte gamze oluşabiliyor. Hatta hamileliğinde ayva yiyen bazı anne adaylar bu durumu biraz daha abartarak ayvanın çukur tarafını yanağına bastırıyor.

GAMZE GENETİK Mİ?  BEBEK GAMZELİ NASIL DOĞAR?

Gamze neden olur

Gamze neden olur

Nesilden nesle aktarılarak aslında genetik bir durumdan ibaret olan gamze, çoğunlukla her iki yanak tarafında görülen bir durumdur. Tek yanakta nadir görülen gamzeden sadece bir gen sorumludur. Eğer annede ve babada gamze varsa gamzenin bebeğe geçme şansı %50-100 dir.

HAMİLELİKTE ÇOCUĞUN GÜZEL OLMASI AYVA YENİR Mİ?

Hamilelikte ayva yemek bebeği güzelleştirir mi

Hamilelikte ayva yemek bebeği güzelleştirir mi

Çocuğun güzel yüzlü olmasına dair hamilelikte ayva tüketimi ile ilgili bir ifadeye rastlanmasa da İslam filozofu İmam Gazali, hadis şeklinde değil de menkıbe olarak bu duruma izahat vermektedir. İfadesi -meal olarak- aynen şu şekildedir:

"Rivayet edilmiştir ki, bir kavim / topluluk, çocuklarının çirkinliğini peygamberlerine şikâyet etmiştir. Bunun üzerine Allah o peygambere; ‘Onlara; gebe olan hanımlarına ayva yedirmelerini tavsiye et, çünkü bu meyve çocuklara güzellik sağlar.’ diye vahiy etmiştir."(İhya, IV/278).

Bebeklere yumurta sarısı nasıl verilmeli? Yumurtaya kaçıncı ay başlanır? Bebek yumurtası tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklere yumurta sarısı nasıl verilmeli? Yumurtaya kaçıncı ay başlanır? Bebek yumurtası tarifi

BİR YORUM YAPIN 0