Hamileler İnaktif COVID-19 aşısı olmalı mı? Emzirmede ve hamilelikte aşı...

Aşıların hızlandırılması ile beraber hamilelerdeki korona aşısı olup olmama tedirginliği son zamanlarda daha fazla arttı. Emzirme ve hamilelik döneminde olan kadınların İnaktif COVID-19 aşısı ile ilgili bilmesi gereken ayrıntıları Medipol Esenler Üniversite Hastanesi Kadın Doğum ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Zeynep Yılmaz aktardı.

'Koronavirüs'ün umut ışığı' olarak görülen aşılardan Sinovac'ın mı yoksa Biontech aşısının mı emzirmede ve hamilelikte daha sağlıklı olabileceğini ilgili uzmanlardan dinleyerek açıklamalarını sizler için haberimizde derledik.

Hamileler ve Emzirenler hangi aşıyı olmalı? Korona aşısına dair bilinmesi gereken önemli bilgiler...

Aşının yan etkilerine dair 35691 hamilenin verilerinin ilk sonuçları 21 Nisan da “The New England Journal of Medicine” da yayımlanmıştı 

''14 Aralık 2020 den 28 Şubat 2021 e kadar bu programa kaydolan ve Covid-19 aşısı yaptıran 16-54 yaş arası 35691 gebenin sonuçları şu şekilde: Bunların gebeliği tamamlanmış 827 sinin 115 i (%13,9) kayıpla, 712 si (%86,1) canlı doğumla sonuçlanmış. Erken doğum %9,4 düşük doğum ağırlığı % 3,2. Yenidoğan ölümü olmamış. Diğer tüm kötü gebelik sonuçları da aşı olmayanlarla benzer oranlarda.
Yani Amerika da kullanılan ve datası olan BioNTech ve Moderna aşısı olan gebelerin hem anne hem bebek açısından kötü sonuçlarıyla pandemi çıkmadan önceki normalde beklenen oranlar benzer çıkmış.

Koronavirüs aşısını olmayan hamile kadın bin pişman

İLİŞKİLİ HABER

Koronavirüs aşısını olmayan hamile kadın bin pişman

BİR YORUM YAPIN 0