Yerleşme kanaması ağrılı olur mu? Kanamadan ne zaman sonra hamile kalınır?

Hamilelik dönemi kanamaları ile ilgili en çok araştırılan ve merak edilen konulardan birisi de yerleşme kanamasının ağrı veren bir durum olup olmadığıdır. Hamilelikte yerleşme kanaması...

Hamilelik döneminde görülen kanamalar arasında çeşitli nedenlere bağlı olarak görülen lekelenme, hafif ya da ağrılı kanamalar kimi zaman adet dönemi kanamaları ile de karıştırılabilmektedir. Ancak, döllenmenin yerine geçebilen adet kanaması ile hamilelik döneminde görülen kanama bir değildir. Düşük, çoğul gebelik, dış gebelik ve enfeksiyon gibi nedenlerden dolayı hamilelikte oluşan kanamalar için anne adayları rahim içerisindeki bebeklerinin zarar görebilme ihtimalinden dolayı çoğu zaman endişe ve korku yaşarlar.

Hamilelikte İmplantasyon kanaması nedir? Yerleşme kanaması ile adet kanaması nasıl ayırt edilirİLİŞKİLİ HABERHamilelikte İmplantasyon kanaması nedir? Yerleşme kanaması ile adet kanaması nasıl ayırt edilir

YERLEŞME KANAMASI NE ZAMAN OLUR? AĞRI YAPAR MI? 

Çoğu zaman ağrısız bir şekilde görülen bu kanamada giderek azalma beklenen bir durumdur. Kanamanın kesilerek gitmesinin dışında ağrı veya sancılı şekilde artış görülüyorsa doktora gidilmesi gerekmektedir. Korunmasız bir ilişkiden sonraki 10. ve 14. gün aralığındaki İmplantasyon kanaması, hamileliğin ilk üç ayında karşımıza çıkabilmektedir. Üstüne görme yani yerleşme kanaması görüldüğünde vücutta gözlemlenen bazı değişiklikler ise şöyledir:

  • Hafif düzeyli kramp ve sancılar,
  • Ruh halinde farklılıklar, sinir ve asabiyet,
  • Vücutta ani sıcaklık artışı ve inişi,
  • Sık sık idrara çıkma isteği,
  • İştahsızlık,
  • Yorgunluk,
  • Kabızlık,
  • Ciltte yağlanma ve sivilcelenme görülür.

YERLEŞME KANAMASINDAN NE ZAMAN SONRA HAMİLE OLUNUR?

İmplantasyon kanaması görüldükten 3 gün sonra hamilelik testi yapmak olumlu sonuç göstermesi yüksek ihtimaldir. Ancak, net bir bilgi almak için kanamanın tamamen bittiği gün hamilelik testi uygulanmalıdır.

BİR YORUM YAPIN 0