Menopoza ne zaman girilir ve menopoz yaşı kaçtır?

Adet kanamasının sona ermesiyle başlayan menopoz dönemi her kadında farklılık gösterir. Genetik etkenlerin de etkili olabildiği menopoz döneminde semptomları azaltacak etkili yöntemleri de sizlere araştırdık. İşte menopoz dönemi ve bitkisel formülleri...

Kadın bedeninde östrojen hormonundaki üretimin durması ve yumurtalıkların küçülmesiyle artık adet kanaması görülmez. Böylelikle de menopoz dönemi başlamış olur ve kanama sonlanır. Menopoz döneminin kadınlar için bu kadar önemli bir yere sahip olmasının en temel nedeni; eşi ile ne kadar isteseler de artık çocuk sahibi olmanın mümkün olmadığıdır. Menopoz dönemi için genel bir rakam verecek olursak kadınların 45-50'li yaşlardan sonraki evrelerinde girecekleri ilişki sonrasında hamilelik durumunun ortadan kalkmasıdır. Dolayısıyla bu menopoz dönemi hamilelik için tam bir doğal koruyucu işlevindedir. 

Erken menopoz belirtileri! Menopoz nedir, menopoza ne zaman girilir? Menopoz geciktirmeİLİŞKİLİ HABERErken menopoz belirtileri! Menopoz nedir, menopoza ne zaman girilir? Menopoz geciktirme

MENOPOZ YAŞI NEDİR? MENOPOZ YAŞI KAÇ OLMALI?

40 yaşından sonra görülen menopoz evresinde adet kanamasının tamamen durması yani menopozun başlama yaşı için ortalama rakam 51'dir. Genetik özellikler, alkol ve sigara gibi bazı etkenler menopoza girme yaşında etkili olduğu gibi bu döneme girildiğini önceden kestirmek herkeste mümkün olmamaktadır.

Adet kanamasının 3. günü uygulanan bazı testler fikir verse de kesin sonuç çıkarmaz. Bu testlerin sonucuna göre doğurganlık üzerine fikir yürütmek çocuk sahibi olmamış kadında yersiz endişeye neden olabilir. Testler kişinin menopoza yakın olduğunu gösterse bile bu evrede nadir de olsa yumurtlama gerçekleşebilir. Her kadının korkulu rüyası olan menopoz dönemindeki bazı şikayetler, alınabilecek önlemlerle hafifletilebilir. Menopoz dönemine giren kadınlarda yaşanacak sorunların çözümü basit iken bu döneme daha geç girmek için uygulanabilecek yöntemleri Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak sordu, Florence Nightingale Hastanesi'nden Op. Dr. Nazlı Oral Korkmaz cevapladı.

MENOPOZ SEMPTOMLARI NASIL HAFİFLETİLİR? BİTKİSEL FORMÜLLER

Kadınların menopoz döneminde görülen bazı bedensel ve ruhsal sıkıntılarından kurtulması ya da en azından hafifletilebilmesi için tercih edebileceğiniz bitki çaylarını sizler için derledik. Menopoz döneminde oluşan östrojen hormonunun yavaşlamasını, doğal bitki çaylarıyla gidermeye çalışabilirsiniz. Peki bunun için hangi bitki çayları tercih edilebilir? Menopoz şikayetlerini gideren bitkiler...

ÖKSE OTU

Menopozlu kadınların beslenme programında tüketebileceği ökse otu, o dönemde görülebilecek sağlık sorunlarını en aza indirerek; hazımsızlığı, çarpıntıyı ve sinir bozukluklarını önler.

ANASON ÇAYI

Doğal östrojen içeren anason çayı uykusuzluk, gaz kolit ve hazımsızlık gibi problemlere karşı çözüm niteliğindedir.

MAYDANOZ ÇAYI

Hem zayıflatıcı hem de sağlıklı olan maydanoz çayı tam bir doğal östrojen kaynağıdır. Menopoz döneminde görülebilecek olan şikayetleri hafifletmeye yarayacaktır.

BİR YORUM YAPIN 0