Gebelikte tetanoz aşısı ne zaman yapılır? Gebelikte tetanoz aşısının önemi nedir?

Anne adayları için gebelik sürecinde önemli olan konular arasında tetanoz aşısı da yer alıyor. Hamilelik sürecinde tetanoz aşısı herhangi bir zamanda yapılabilir mi? Hamilelikte tetanoz aşısının önemi nedir? Yasemin.com ekibi olarak okuyucularımız için bu soruların yanıtını araştırdık. Ayrıntıları haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Vücutta kasılmalara yol açan tetanoz hastalığı, bakterilerin yol açtığı enfeksiyonlar sebebiyle ortaya çıkar. Kontrolsüz bir şekilde kasılan kaslar hayati bir risk demektir. Solunum kaslarını etkileyen tetanoz hastalığı, kişide felç riskini artırır. Özellikle çocukluk ve hamilelik döneminde bu riskler daha da artar. Bu yüzden anne adaylarının gebelik dönemlerinde hem kendi hem de çocuklarının sağlığı için bir takım önlemleri almaları gerekir. Bu önlemlerden bir tanesi de tetanoz aşısıdır. Uzmanlar tarafından yapılması gerekli görülen tetanoz aşısı, olası risklere karşı hem sizi hem de çocuğunuzu korur. Anne adaylarının bu konuda merak ettiği sorular; Hamilelikte tetanoz aşısı neden yapılır? Tetanoz aşısının kaçıncı haftada yapılması doğrudur? Tüm cevapları sizler için derledik.

gebelikte tetanoz aşısı ne zaman yapılır

gebelikte tetanoz aşısı ne zaman yapılır

HAMİLELİKTE TETANOZ AŞISI NEDEN YAPILIR?

Hamilelik dönemi hassas bir dönem olduğu için hastalık kapma riski de yüksektir. Tetanoz, her yaştan bireyin yaşantısını tehdit ettiği gibi özellikle hamilelik döneminde kontrol edilemez bir hal alabilir. Anne ve bebeğin hayatını riske atan tetanoza karşı antikorun oluşması için mutlaka tetanoz aşısının yaptırılması gerekir. Aşı sonrası oluşan antikorlar hem gebelik döneminde hem de gebelik sonrasında anne ve bebeği yüksek ölçüde korur.

hamilelikte tetanoz

hamilelikte tetanoz

Hemanjiom damar beni hastalığı nedir? Hemanjiom neden olur, tedavisi nedir?İLİŞKİLİ HABERHemanjiom damar beni hastalığı nedir? Hemanjiom neden olur, tedavisi nedir?

PEKİ HAMİLELİK DÖNEMİNDE TETANOZ AŞISI NASIL UYGULANIR?

Hamilelikte veya doğum esnasında yaşanabilecek olası durumların önüne geçilebilmesini sağlayan tetanoz aşısı, anne ve bebek için hayat kurtarıcı olabilir. Eğer daha önce tetanoz aşısı yaptırılmamış ise hamilelik döneminde gebeliğin ikinci ve üçüncü trimesterinde, birer ay arayla iki doz uygulanır. Daha önce tetanoz aşısı uygulanmış anne adayları da, aşısını gebeliğinden 10 yıl önce yaptırmışsa, sadece tek doz uygulanır. Araştırmalara göre yenidoğan bebeklerde görülen tetanozlar %60 oranında ölümcüldür. Gebelik döneminde tetanoz aşısını yaptırarak alınan önlem, doğum esnasındaki olası risklerin önüne geçecektir.

GEBELİK DÖNEMİNDE TETANOZ AŞISI KAÇINCI HAFTADA UYGULANIR?

Olası risklere karşı uygulanması gereken tetanoz aşısı, hamileliğin ilk üç ayı (12. haftası) tamamlandıktan sonra 1 doz; gerekli görüldüğü takdirde bundan dört hafta sonra da 2 doz olarak uygulanır. Doktorunuzun kontrolleri dahilinde bu dozlar artabilir.

hamilelikte tetanoz aşırısı neden yaptırılır

hamilelikte tetanoz aşırısı neden yaptırılır

HAMİLELİKTE TETANOZ AŞISININ YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Vücudumuza uygulanan her aşının yan etkisi olabileceği gibi tetanoz aşısının da olası yan etkileri vardır. Bünyeye göre oluşabilecek yan etkiler 12 saat sonra etkisini kaybedecektir.

Nadir olsa da görülen yan etkiler:

  • Cilt üzerinde kızarıklık
  • Hafif ateş
  • Baş dönmesi
  • Aşı olunan bölgede sertlik
İlkbahar mevsimine uygun elbise kombini nasıl yapılır? Bahar elbise modelleri

İLİŞKİLİ HABER

İlkbahar mevsimine uygun elbise kombini nasıl yapılır? Bahar elbise modelleri

BİR YORUM YAPIN 1

Deniz 2 yıl önce

Gebelik bir hastalık değildir sürekli iğne ilaç tahlil test almak yapmak gerekmez hiç birisini yaptırmadan çok sağlıklı hamilelik dönemi geçirdim geçiriyorum herkese tavsiye ediyorum

Toplam 2 beğeni