Omicron varyantında gebeler risk altında! Aşıların tam olması şart!

Omicron varyantının çok hızlı yayıldığını söyleyen Bilim Kurulu Üyesi Prof Dr. Nurettin Yiyit uyardı: "Hamileler son haftalarında kendini korusun"

Omicron varyantının bulaşıcılığıyla ilgili konuşan Bilim Kurulu Üyesi Prof Dr. Nurettin Yiyit yaptığı açıklamalarında gebeleri uyardı. Hızla yayılıp hızla geçeceğini öngören Prof. Dr. Yiyit 'süper bulaştırıcı' dediği Omicron varyantı hakkında konuştu. 

"ÇABUK BULAŞIP ÇABUK GEÇECEK"

Zamanla herkesin testinin pozitif çıkacağını öngören Bilim Kurulu Üyesi Prof Dr. Nurettin YiyitOmicron varyantının hayatımızı kısa süreliğine ama ciddi anlamda etkileyeceğini söylerken, "Omicron'un kuluçka süresi, virüsün önceki dönemlerine göre daha kısa olacak. Bulaştırıcılığı güçlü olsa da bu durum çok uzun bir zamana yayılmayacak. Ama 'süper bulaştırıcı' bir varyant olduğu için bazı iş yerlerinde herkesin Covit-19 olduğunu göreceğiz. Bilim Kurulu'nun asıl gündemi, salgını hayattan izole olmadan yenmek. Mevcut planımız aşıyı tüm ülkeye yaymak." açıklamalarında bulundu.

"HASTANEDE YATIŞLAR ARTACAK"

Omicron varyantının Delta varyantından daha hızlı yayıldığını söyleyen Prof. Dr. Yiyit: "Omicron toplumsal bağışıklık anlamında belki elimizi güçlendirecek. Çoğumuz hafif atlatacak ama bu salgından ciddi etkileneceklerin olma ihtimali yüksek görünüyor. Maalesef artan vakalar sebebiyle yakın zaman içinde hastaneye yatışların artmaya başlaması bekleniyor. Aşıları tam yaptırmamız gerekiyor. Ülkemiz çok başarılı bir aşı sistemi sundu. Lütfen bunu değerlendirelim. Sağlık sistemini, kendimizi, ülkenin ekonomisini korumanın tek yolu aşıdan geçiyor." ifadelerini kullandı.

"GEBELER RİSK ALTINDA"

Omicron varyantının Delta varyantından hızlı yayıldığına vurgu yapan Prof. Dr. Yiyit özellikle gebeleri uyardı: "Özellikle gebeliğin son haftalarında olanlar kendilerini yoğun koruma altına almalı. Gebelerin aşı olmasında en ufak bir risk bulunmuyor. Asıl aşısız olmak gebeler için çok büyük bir risk" diyen Prof. Dr. Yiyit hatırlatma dozunun da mutlaka yapılması gerektiğinin altını çizdi.

 

BİR YORUM YAPIN 0