Anne karnındaki bebeğin mutlu olması için ne yapılmalıdır?

Hamilelik süresince anne karnındaki bebeğin ne kadar çok şeyden etkilendiğini biliyor musunuz? Bebeğin anne karnındayken, zevk aldığı ve yapmaktan hoşlanmadığı şeyler olduğunu belirten uzmanlar, bu konuda tüm anne adaylarını bilinçlendirmek için açıkladı. Anne karnındaki bebeğin mutlu olması için ne yapılmalıdır?

Anne karnındaki bebek tam olarak dünyayı aldığı tatlar ve duyduğu sesler üzerinden frekanslarla anlamlandırmaya çalışır. Her yiyeceği sevmeyebilir, her sesten hoşlanmayabilir ve her aktiviteyi beğenmeyebilir... Uzmanlar anne karnındaki bebeğin neleri sevdiğini ve nelerin bebeği mutlu ettiğini açıkladı.

anne karnındaki mutlu bebek

anne karnındaki mutlu bebek

ANNE KARNINDAKİ BEBEKLERİN SÖYLEDİĞİ ŞEYLER

1- KOKU VE TATLARA FARKLI TEPKİ VERİR

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, bebekler anne karnındayken bile tat ve koku olarak farklı tepkiler verebiliyor. Araştırmada havuç yiyen hamillerin karnındaki bebeklerin yüzü gülerken, kara lahana yediklerindeyse bebeklerin yüzünün buruştuğu görüldü.

bebeğin anne karnındaki görüntüsü

bebeğin anne karnındaki görüntüsü

2- KAHKAHANIZI DUYMAK ONU MUTLU EDİYOR

Anne adayı kendini mutlu hissettiğinde doğal olarak hormonları harekete geçiyor. Hormonlar ise bebeğe iletiliyor ve hareketlenen bebek mutlu oluyor. Bu hormonlar ise en çok güldüğünde ve kahkaha attığından ortaya çıkıyor.

duş almak

duş almak

3- ILIK BİR RAHAT DUŞ

Bebek anne karnında doğuma yakın zamanlarında sıcak ve soğuk farkını içeriden anlayabiliyor.  Bu sebeple anne adayının aldığı ılık bir duş, ılık suyla dolu bir küvet bebeğin keyfini yerine getirmeye yetecektir. Bu konuda uyarı yapan uzmanlar, sıcak suyun bebeği rahatsız ettiğini de belirtti.

hamile karnı okşama

hamile karnı okşama

4- KARIN BÖLGESİYLE TEMAS ETMEK

Anne karnındaki bebeğin 8. haftadan itibaren dokunma algısı gelişmeye başlar. Bebek anne karnında temasları algılayacak kadar gelişir. Özellikle sesleri ve teması kodlayan bebek dünyaya geldiğinde ise bu kişilere karşı ayrı bir sevgi besler. Baba adayıyla anne karnını okşamak bebeği mutlu ederken, onunla konuşmanız onu heyecanlandıracaktır. 

hamile müzik dinlemek

hamile müzik dinlemek

5- KARANLIĞA BİR MÜZİK AÇ

Anne karnındaki bebeğin en sevdiği etkinliklerden biri olan müzik dinlemek ise, bebeği mutlu eden bir diğer faktördür. Aslında bebek görmese de dış dünyaya karşı seslere ve dokunmalara tepki verir ayrıca annenin mutlu olmasıyla mutlu olan bebek, müzik dinlemekten de oldukça hoşlanır. Bu konuda da görüntülenen bebeklerin müzik dinlerken rahatladığı, kalp atışının düzenlendiği keşfedilmiştir.

hamile dinlenmek

hamile dinlenmek

6- ANNE KARNINDAKİ BEBEK HAREKETE KARŞI

Anne karnındaki bebek annenin yorulduğunu hisseder. Dolayısıyla kendisi hareket etmekten kaçınır. Anne adayı dinlendiğinde ise kendisi hareket etmeye başlar. Anne ile koordineli giden bebeğin hareket edip kendini keşfetmesi için anne adayının bol bol dinlenmesi uzanması ve karnını okşaması gerekiyor. Bir de mutlu olması en önemli madde çünkü mutlu bir anne , mutlu bir çocuk demektir...

BİR YORUM YAPIN 0