Normal doğumda dikiş kaç tane olur? Normal doğum dikişleri ne zaman düşer?

Her kadının yaşayabildiği olaylardan biri olan doğum, iki şekilde meydana gelir. Bu şekillerin en yaygını olan doğum modeli ise normal (vajinal) doğumdur. Normal doğumda anne vajinası kesilir ve doğum sonrası dikiş atılır. Bebeğin rahat doğmasını sağlayan bu işlem hakkında uzmanlar anne adaylarının merak ettiklerini açıkladı. Normal doğumda dikiş kaç tane olur? Normal doğum dikişleri ne zaman düşer?

Anne adayı hamile kadınları iki farklı doğum yapma modeli vardır. Bunlar biri sezeryen dediğimiz karnın alt kısmından kesilerek oluşan doğum, ikincisi ise bir çok kadının tercih ettiği normal yani vaijnal doğumdur. Normal doğum bir kadın için en sağlıklı olan yöntem olmasıyla birlikte, en çok tercih edilen olması da ardında bir çok soruyu da beraberinde getiriyor. normal doğum

normal doğum

NORMAL DOĞUM DİKİŞLERİ NEREYE ATILIR?

Normal doğum sürecinde anne adayının istenmeyen yırtılmalarına engel olmak için, doğu sırasında doktorlar tarafından kesik atılır. Bu kesik doğum esnasında hissedilmez ve doğum sonrası dikilir. Bir çok anne bu olayla karşılaşırken, anne adaylarının da en çok merak ettiği konulardan biridir. Normal doğum dikişi atılmadan önce bölge uyuşturulur. Ardından uzman cerrah tarafından dikkatlice normal doğum dikişi atılır. Bu vajinanın giriş kısmında bulunan bölgeye uygulanır.

normal doğum

normal doğum

NORMAL DOĞUMDA DİKİŞ KAÇ TANE OLUR?

Normal doğum sırasında annede gerçekleşen açılmaya bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Cerrahın doğum sırasında gerekliği duyduğu açıklığına göre de dikiş sayısı değişiklik gösterir. 

doğumda anne

doğumda anne

NORMAL DOĞUM DİKİŞLERİ NE ZAMAN DÜŞER?

Normal doğum dikişlerinin iyileşme sürecinin daha çok anne adayının derisine bağlı olduğunu belirten uzmanlar, genellikle bir hafta içerisinde dikişlerin iyileştiğini belirtti. İyileşmenin son derece hızlı ve kolay olarak geçmesi için anne adayının dikkatli olması gerekmektedir. Genellikle yedi gün içerisinde dikişlerinin kapandığını açıklayan uzmanlar, yaranın savdığını belirtti.

doğum sonrası anne

doğum sonrası anne

NORMAL DOĞUM DİKİŞİNİN İYİLEŞMESİ İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Normal doğum dikişlerinin iyileşmesi için, anne adayının doktorunun dediklerine harfiyen uyması gerekmektedir. İyileşmenin hızlı olması için yapılması gereken hususlar şunlardır;

  • Dikiş atılan bölge her zaman temiz olmalı
  • Dikiş bölgesi kuru kalmalıdır
  • Dikişlerin olduğu yer ağrıyabilir, bu normaldir
  • Ani hareketlerden kaçının
  • Uzun süre ayakta beklemeyin
  • Uzun süre oturmayın
  • Cinsel ilişkiden uzak durun
  • Doktorunuz verdiği ilaçları kesinlikle kullanın

BİR YORUM YAPIN 0