Tüp bebek tedavisinde kilo önemli mi? Tüp bebek tedavisi kimler için gerekli?

Tüp bebek tedavisi çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için uygulanan bir üreme yöntemidir. Kadın üreme hücrelerinin erkek üreme hücreleriyle dışarıda buluşturulduğu tüp bebek tedavisinin başarılı olmasında pek çok etken vardır. Bu konuda anne adayının kilolu olup olmaması merak edilenler arasında yer alıyor. Peki tüp bebek tedavisinde kilo önemli mi? Tüp bebek tedavisi kimler için gerekli? İşte tüm detaylar...

Tüp bebek tedavisi, çocuk sahibi olamayan çiftler ya da kısır olan bireyler için 1970'li yılların sonlarından beri uygulanmaya başlayan yardımcı üreme teknolojisinin en etkili yöntemi olarak bilinir. Kadın ve erkekten alınan hücrelerin dışarıda birleştirilmesi tekniğiyle yapılır. 6 aşamadan oluşan tüp bebek tedavisi hormon tedavisiyle başlar sonrasında döllenmenin sağlanması için; anne adayının yumurtalıklarından alınan yumurtalar baba adayının sperminden alınan hücrelerle dışarıda birleştirilir. Döllenme başarıyla gerçekleşmişse oluşan embriyo anne rahmine yerleştirilir ve sonunda gebelik testi yapılır. Ancak tüp bebek tedavisine karar verilmeden önce tedavinin başarıya ulaşabilmesi için dikkat edilmesi gereken bazı etkenler vardır. Anne adayının eşinden ve ailesinden görebileceği manevi desteğin yanı sıra bireyin, fizyolojik olarak da bakımını ihmal etmemesi gerekir. Yani uzmanlar, bu süreçte en çok merak edilenler arasında olan 'kilo'nun, tüp bebek tedavisinin başarılı olması için önemli olduğunun altını çiziyor.

Tüp bebek tedavisi nasıl yapılır

Tüp bebek tedavisi nasıl yapılır

TÜP BEBEK TEDAVİSİ KİMLER İÇİN GEREKLİ?

Uzmanlar, tüp bebek tedavisinin kimler için gerekli olduğunu şu şekilde sıralamıştır:

  • Halk dilinde yumurtalık kanalları olarak bilinen fallop tüplerinin tıkalı olması durumunda,
     
  • Yumurtalıklarda gelişen yumurta hücrelerinin yakalanmamasına neden olan yapışıklık olduğu durumlarda,
     
  • Yumurtlamada sıkıntı çeken kadın bireylerde ilaç tedavisi yetersiz kalıyorsa,
     
  • Kadında yaşanan endometriozis hastalığı var ise,
     
  • Erkeklerdeki spermin kalite eksikliği ya da azlığı durumunda,
     
  • Kadın ya da erkek bireyde yaşanan, üreme hücreleri ile ilgili problemlerde tüp bebek tedavisi gerçekleştirilir.

Tüp bebek tedavisinde kilo önemli mi

Tüp bebek tedavisinde kilo önemli mi

Stres tüp bebek tedavisini olumsuz etkiliyor! Tüp bebek tedavisinde stresin etkileri nelerdir?İLİŞKİLİ HABERStres tüp bebek tedavisini olumsuz etkiliyor! Tüp bebek tedavisinde stresin etkileri nelerdir?

TÜP BEBEK TEDAVİSİNİN BAŞARISINI NELER ETKİLER?

Tüp bebek tedavisi sürecinin başarı oranı bireyin artan yaşıyla ters orantılıdır. Yani birey ne kadar genç ise tedavinin başarılı olma olasılığı o kadar yüksektir.

Bu süreçte kilo büyük önem arz ediyor;

Bunun yanı sıra bireyin kilosu, tüp bebek tedavisinde başarıyı yakalamanın bir diğer etkenidir. Yapılan araştırmalara göre tüp bebek tedavisinde kilo çok önemlidir. Fazla kilonun tüp bebek tedavisinde başarıyı azalttığı kanıtlanmıştır. Günden güne artan obezite durumlarında kadınlarda ve erkeklerde ortak sorunlar ortaya çıkmaktadır. Fazla kilo erkeklerde sperm azlığına sebep olurken, kadınlar da ise yumurtalık sorunlarını ortaya çıkarmaktadır.

Tüp bebek tedavi sürecinde nelere dikkat etmek gerekir

Tüp bebek tedavi sürecinde nelere dikkat etmek gerekir

TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE BAŞARI ORANI NASIL ARTIRILIR?

Tüp bebek tedavi sürecine başlamaya karar veren çiftlerin öncelikle başvurulan doktorun alanında uzman olup olmadığına bakılması gerekir.

Her iki bireyin de sigara ve alkolü bırakması tedavinin desteklenmesi için önemlidir.

Stres, başarısızlığın en büyük etkenleri arasındadır. Bu yüzden anne ve baba adayının stresten olabildiğince uzak durması ve psikolojik olarak gerekirse destek alması önerilir.

Tüm bunların yanı sıra özellikle anne adayının beslenmesine ve öğünlerine dikkat etmesi gerekir. Bunun için bir diyetisyen hekimden de yardım alabilir.

tüp bebek tedavisinin başarılı olabilmesi neye bağlıdır

tüp bebek tedavisinin başarılı olabilmesi neye bağlıdır

BİR YORUM YAPIN 0