Hamilelikten önce hangi vitamin testleri yapılır?Sağlıklı bir hamilelik için ne yapmak gerekir?

Anne olmak isteyen kadınların sağlıklı bir hamilelik geçirebilmeleri için öncelikle mikro besin testlerinden geçmeleri önerilir. Bu testler programı, hamilelikten en az 3 ya da 6 ay öncesinden doktor tarafından planlanır. Peki hamilelikten önce hangi vitamin testleri yapılır? Mikro besin testi nedir, neden yapılır? Sağlıklı bir hamilelik için ne yapmak gerekir? Mikro besin eksikliği nelere sebep olur? İşte detaylar.

Anne olma hayaliyle yaşayan kadınların, hamilelikten önce Magnezyum, B12, D vitamini, A vitamini, Selenyum, Omega-3 Folat, Çinko, Demir ve İyot gibi mikro besin testlerini planlanan hamileliğin en az 3 ya da 6 ay önce yaptırması gerekir. Bu testler sonucunda eksik olan vitaminlerin takviyeleri yapılarak anne adayının sağlıklı bir hamilelik geçirmesi sağlanır. Ayrıca uzman hekim tarafından programlanan testler, genel muayene ile birlikte kadının gebe kalması açısında risklerin olup olmadığını da ortaya koyar. Bu nedenle uzmanlar, bu vitaminlerin normal yaşantı halinde de kullanılması gerektiğini vurguluyor. Örneğin FOLAT (Folik Asit) eksikliği omurilik sistemi hastalıklarına ya da vücutta geçmeyen yaralara sebep olur. Dolayısıyla Folik Asit, yalnızca hamilelik öncesi alınması gereken bir vitamin değildir. Peki mikro besin testi nedir, neden yapılır? sağlıklı bir hamilelik için ne yapmak gerekir?

anne adayları hamilelikten önce mikro besin testlerini yaptırmaları gerekir

anne adayları hamilelikten önce mikro besin testlerini yaptırmaları gerekir

Hamilelikte maden suyu içilir mi? Hamilelikte günde kaç soda içilebilir?İLİŞKİLİ HABERHamilelikte maden suyu içilir mi? Hamilelikte günde kaç soda içilebilir?

MİKRO BESİN TESTİ NEDİR, NEDEN YAPILIR?

mikro besin testi nedir neden yapılır

mikro besin testi nedir neden yapılır

Mikro besinler (Magnezyum, B12, D vitamini, A vitamini, Selenyum, Omega-3 Folat, Çinko, Demir ve İyot) kaliteli bir yaşam ve sağlıklı bir hamilelik için olmazsa olmazlardan.

MİKRO BESİN EKSİKLİĞİ NELERE SEBEP OLUR?

mikro besin eksikliği nelere sebep olur

mikro besin eksikliği nelere sebep olur

Mikro besin eksikliği durumunda sadece anne adayları için değil bebeğinizin gelişimi için de sorunlar yaşamanız muhtemel olup fertilite (doğurganlık) ve hamilelik üzerinde 5 önemli etkisi vardır:

1. Hamile kalma şansını azaltır,
2. İnfertilite riskini artırır,
3. Preeklampsi ve gestasyonel diyabet gibi hamilelik komplikasyonları oluşum riskini artırır,
4. Sabah bulantısı ve ödem gibi hamilelik semptomları oluşum riskini artırır,
5. Postpartum Depresyon (PPT) olarak da bilinen doğum sonrası depresyon oluşumu riskini artırır.

Yüzdeki sivilce izleri nasıl gider? Sivilce izlerini gideren maske tarifleri

İLİŞKİLİ HABER

Yüzdeki sivilce izleri nasıl gider? Sivilce izlerini gideren maske tarifleri

BİR YORUM YAPIN 0