Hamilelikte lahmacun yenir mi, zararlı mı?Hamileliğin kaçıncı ayından sonra lahmacun yenebilir?

Hamilelik sürecinde anne adayı hem kendi hem de bebeğin sağlığı için düzenli bir beslenme rutini oluşturmalıdır. Bu süreçte aşeren anne adayları için Dyt. Gizem Çelik, beslenme önerilerinde bulundu. Son günlerde en çok aratılanlar arasında olan "Hamilelikte lahmacun yenir mi, zararlı mı?" sorusu merak ediliyor. Peki hamileliğin kaçıncı ayından sonra lahmacun yenebilir? İşte tüm detaylar...

Gebelik dönemi anne adayı için oldukça hassas bir dönemdir. Hem biyolojik hem de psikolojik olarak değişimin yaşandığı bu süreçte anne adayının tercihleri de değişebilir. Hamilelikten önce sevmediği bir gıdayı hamileyken iştahla isteyebilir. Bunun yanı sıra hamilelik öncesi zarar vermeyen yiyecek ve içecekler gebelikte ortaya çıkan hormonel değişimler nedeniyle anne adayına artık fayda sağlamayabilir. Bu nedenle belirli haftalarda aşeren anne adayları bebeklerinin sağlığı için hangi gıdaların faydalı olduğu konusunda araştırma yapmaya başladı. Son zamanlarda "Hamilelikte lahmacun yenir mi?" sorusu anne adayları arasında gündem oldu.

hamilelikte beslenme nasıl olmalıdır

hamilelikte beslenme nasıl olmalıdır

Hamilelikte kırmızı et tüketilir mi? Hamileler az pişmiş et yiyebilir mi? Eti nasıl pişirmeli?İLİŞKİLİ HABERHamilelikte kırmızı et tüketilir mi? Hamileler az pişmiş et yiyebilir mi? Eti nasıl pişirmeli?

HAMİLELİKTE LAHMACUN YENİR Mİ?

Hamilelikte lahmacun tüketimi ilgili en büyük endişelerden biri bol baharatlı bir yiyecek olmasıdır. Bol baharatlı yiyecekler, gebeliğin ilk üç ayında mide bulantılarını şiddetlendirir. Gebeliğin ilerleyen dönemlerinde ise rahim büyüdüğü için mide asidini yemek borusuna doğru iter. Bu durum da gebeleri mide yanmaları ve reflü gibi problemlere yatkın hale getirir. Baharatlı yiyecekler de -özellikle gebelerde- mide ve yemek borusu problemlerinin çok daha fazla ortaya çıkmasına sebep olur.

Bu nedenle hamilelikte eğer lahmacun tüketilecekse az baharatlı olmasına dikkat edilmelidir. Pul biber gibi acılı baharatlardan kaçınılmalıdır.

hamilelikte lahmacun yenir mi

hamilelikte lahmacun yenir mi

İÇERİĞİ ÇOK ÖNEMLİ!

Ayrıca gebelikte lahmacun tüketiminde endişe uyandıran bir diğer neden de içeriğidir. Genellikle dışarıda tüketilen lahmacun, dikkatli bir şekilde hazırlanıp pişirilmediği takdirde zehirlenmelere sebep olabilir. Çünkü içeriğindeki kıyma gibi parçalanmış etlerin doğru muhafaza edilmediğinde bozulmaya yatkındır.

Bu sebeple özellikle yaz aylarında Kendinizi ve bebeğinizi riske atmamak için dışarıda lahmacun tüketilmemelidir!

PORSİYON KONTROLÜNE DİKKAT!

Uzmanlar, hamilelikte lahmacunun acısız, çok az baharatlı ve doğru muhafaza edilmiş kıyma ile evde pişirilmek üzere tüketilmesini öneriyor. Ancak her yiyecekte olduğu gibi porsiyon kontrolüne dikkat edilmesi gerektiğinin de altını çiziyor.

BİR YORUM YAPIN 0