Kadın girişimci desteği nasıl alınır?

Kosgeb, kendi iş yerini açmak isteyen kadın girişimcilere ticari hayata daha güvenli atılabilmeleri için devlet desteği veriyor. Peki, bu desteği almak için hangi şartları taşımanız gerekiyor? Kimler Kosgeb desteğinden yararlanabilir? Sizler için derledik.

Kadın girişiminin iş hayatında daha fazla kendini hissettirmesi ve kadın istihdamın ülke geneli içinde payının büyümesini sağlamak adına Kosgeb'ler kendi işini yapmak isteyen kadınlara hibe ve teşvik sağlıyor. Kadın Girişimci Destek Programı'ndan destek almaya hak kazanmak için bazı şartları taşımanız gerekiyor. 

Bunun için ilk önce başvuru yapmalısınız. Eğer hali hazırda çalışmayan bir kadınsanız, başvurunuzu İş-kur aracılığıyla yapmalısınız. Çalışan ya da memur iseniz, başvuru yapmak için Kosgeb İl Müdürlükleri'ne müracaat etmelisiniz. 

Müraacatın ardından sizleri yapacağınız işi anlatmanız için bir mülakata sokuyorlar. Daha sonra başvurusu kabul edilen kadınlar, kadın girişimciler için hazırlanan Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılıyor. Böylelikle başvurunun ilk aşaması bitmiş oluyor. 

Kosgeb kursları hemen hemen her ilde ücretsiz olarak veriliyor. Kurslar genellikle 15 kişilik sınıflarda üniversitelerin konferans salonunda gerçekleştiriliyor. Kurs bitiminde başarılı olan kursiyerlere sertifika veriliyor. Sadece sertifikalarını almakla kalmayan öğrenciler, Kosgeb'in hibe olarak verdiği 50 bin liralık destekten yararlanmaya hak kazanıyorlar. 

Sertifikasını alan girişimci, iş yerini açtıktan sonra Kosgeb veri tabanına kayıt yaptırması gerekiyor. Bunun ardından kobi beyannamesini sistem üzerinden doldurup, kobi bilgi dökümanının çıktısını almalı. Bu belgeleri Kosgeb iş planları ile birlikte Kosgeb müdürlüklerine tekrar başvuru yapılması gerekiyor. 

 

İnsan ilişkilerinde yapılan hatalar

İLİŞKİLİ HABER

İnsan ilişkilerinde yapılan hatalar
Öfke nasıl kontrol edilir?

İLİŞKİLİ HABER

Öfke nasıl kontrol edilir?
Dekorasyonda yeşil ve pembenin uyumu

İLİŞKİLİ HABER

Dekorasyonda yeşil ve pembenin uyumu
Haziran ayı konser takvimi

İLİŞKİLİ HABER

Haziran ayı konser takvimi

BİR YORUM YAPIN 0