Öfke nasıl kontrol edilir?

Günümüzde pek çok kişide bulunan sık sık öfkelenme hali, kontrol edilmediğinde farklı kişisel sorunların doğmasına neden olur. Peki, öfke nasıl kontrol edilir? Öfke kontrolü nasıl sağlanır? Sizler için araştırdık.

Öfke, insanı zaman içinde yıpratan hatta yaşamın ilerleyen yıllarında sağlık sorunlarının oluşmasına neden olan bir duygudur. Ancak bu duyguyu doğru bir şekilde yönlendirebilirsiniz.

İşte yöntemi...

Öfkelendiğiniz zaman öfkeye haklı sebepler bulmaya çalışmayın. Sakinleşmeye çalışarak öfkenin neden olduğu durumları değerlendirin.

Öfkelenmenize neden olan düşünceleri iyice ölçüp tartın. Sinirlendiğiniz durumlara beyninizde eklemeler yaparak öfkeyi artırmayın. 

Eğer öfkeye neden olan şey sizin yaptığınız bir hataysa yani kendinize öfkeleniyorsanız, kendinizi dinleyin hatta kendinizle konuşun. 

Öfkenin sizi kontrol etmesine izin vermeyin. Onun bir duygu olduğunu ve belkide dakikalar içinde yok olacağını bilin. Öfkenize yenik düşerek hatalı kararlar vermekten kaçının. 

Eğer çok öfkeliyseniz ve birisiyle kavga etmek üzereyseniz yapmanız gereken en doğru hareket oradan uzaklaşmaktır. Ortamı terk edin ve sakinleşmeye çalışın. 

Öfkenizden kurtulmak için o sırada sizi meşgul edecek bir işle uğraşmayı deneyin. Mesela temizlik yapın, çiçeklerinizi sulayın ya da bir şeyler izleyin. 

Eğer yaptığınız her şeye rağmen sakinleşemiyorsanız elinize bir kağıt kalem alın ve öfkelendiğiniz olayları ve neden öfkelendiğinizi yazın. 

Diş eti kanamasına doğal çözümler

İLİŞKİLİ HABER

Diş eti kanamasına doğal çözümler
Kadın girişimci desteği nasıl alınır?

İLİŞKİLİ HABER

Kadın girişimci desteği nasıl alınır?

BİR YORUM YAPIN 0