Diş eti kanamasına doğal çözümler

Diş eti kanaması hemen hemen herkesin yaşadığı sağlık sorunlarından biridir. Peki, diş eti kanaması neden olur ve nasıl geçer? İşte diş eti kanamasına iyi gelen doğal çözümler...

Diş kanaması; enfeksiyon, diş minesinin hassaslaşması ya da dış etkenlerden kaynaklı ortaya çıkar. Sağlıklı diş ve diş etlerine sahip olmak için uzmanlar tarafından yapılması tavsiye edilen bazı altın kural vardır.

Uzmanların tavsiye ettiği diş ve diş etlerini güçlendirecek o kurallar;

Fırçalama, gargara ve diş ipi kullanarak ağız ve diş temizliği yapılmalıdır. Dengeli ve sağlıklı beslenmekte ağız sağlığı açısından oldukça önemlidir. Diş minesini güçlendirmek için; havuç, elma gibi lifli besinlerin tüketilmesinde fayda var. Aynı zamanda ağız ve dişlerdeki zararlı bakteri oranını azaltmak için uzmanlar, şekersiz nane aromalı sakız öneriyor. 

İşte diş eti kanamasına doğal çözümler;

ÇİLEK VE KARBONAT

3 adet çileği, 2 yemek kaşığı karbonatla blendırdan geçirin, bu karışımı günde iki defa parmaklarınız yardımıyla dişlerinize masaj yaparak uygulayın. Karışım diş etinin kanamasını durdurmanın yanı sıra plak oluşumunu engelleyerek diş yüzeyinin doğal görünümünü korur.

ZEYTİNYAĞI VE TUZ

Yarım bardak ılık suya, bir çay bardağı zeytin yağı ve bir tatlı kaşığı tuz koyup iyice karıştırın. Diş etinin kanaması esnasında üç kere gargara yapın. Bu doğal karışım kanamayı durdurmanın yanı sıra kanayan bölgeninde enfeksiyon kapmasını önler.

Ramazan'da ağız ve diş bakımı nasıl yapılmalıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan'da ağız ve diş bakımı nasıl yapılmalıdır?
Tereyağının zararları

İLİŞKİLİ HABER

Tereyağının zararları
Öfke nasıl kontrol edilir?

İLİŞKİLİ HABER

Öfke nasıl kontrol edilir?
Şeker hastaları hangi ekmekten yemelidir?

İLİŞKİLİ HABER

Şeker hastaları hangi ekmekten yemelidir?

BİR YORUM YAPIN 0