Şırnaklı kadınların el emeğiyle hazırladıkları ürünler markalaştı

Şırnak Uludere'de devlet desteğiyle kurulan atölyede üretilen ürünler sayesinde kadınlar hem iş hayatına kazandırılıyor hem de gelir kapısı elde ediyorlar. Hazırlanan ürünler Uluyörem adıyla markalaşıyor.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde Uludere Kaymakamlığı ile Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'nce GAP İdaresi Başkanlığı'na sunulan projenin kabul edilmesiyle kurulan bir işletmede 10 kadının el emeğiyle erişte, mantı ve yufka hazırlanıyor. Hazırlanan bu ürünler, "Uluyörem" markası adı altında satışa çıkıyor. Ürünlerin satışından elde edilen gelir kadınlara gelir kapısı oluyor.

Uludere Kaymakamı Ahmet Solmaz, Anadolu Ajansı'na muhabirine yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

'Pazardaki arz talep dengesinin en önemli unsuru gıda güvenidir. İlçe Tarım Müdürlüğümüz işletmeyi gıda üretim standartlarına uygun halde hazırladı. Uluyörem adında karar kıldık. Bu isim bölgemizi anlatan bir marka oldu. Gerekli başvurumuzu yaptık ve incelemelerin ardından başvurumuz kabul edildi. Bugün itibarıyla 10 yıl tescil iznimizi aldık. Bu, 10 yıl boyunca kadınlarımızın ürettiği ve Kaymakamlığımızın desteklediği tüm projelerin ürünlerinde kullanılacak bir marka haline geldi.'

Solmaz, gösterilen ilginin kendilerini sevindirdiğini ve umutlandırdığını da dile getirdi.

Sağlık çalışanlarının Doğu Karadeniz'in zorlu coğrafyasında 'aşı' mesaisi sürüyor

İLİŞKİLİ HABER

Sağlık çalışanlarının Doğu Karadeniz'in zorlu coğrafyasında 'aşı' mesaisi sürüyor
Van Gölü'nün eşsiz manzarasına sahip Urartu Kalesi restore ediliyor

İLİŞKİLİ HABER

Van Gölü'nün eşsiz manzarasına sahip Urartu Kalesi restore ediliyor

BİR YORUM YAPIN 0