Sağlık çalışanlarının Doğu Karadeniz'in zorlu coğrafyasında 'aşı' mesaisi sürüyor

Trabzon'un dağlık kesimlerinde zaman zaman güneşli zaman zaman da yağmurlu hava ve yüksek neme rağmen özveriyle aşılama çalışmalarını sürdüren sağlık ekipleri, vatandaşların duasnıı almaya devam diyor.

Ülkemizde aşılamalar tüm hızıyla devam ediyor. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede en ön safta yer alan sağlık ekipleri, Trabzon'un dağlık kesimleri ve çay tarlalarında aşılama çalışmalarına devam ediyor.

doğu karadeniz covid 19 aşı çalışmaları

doğu karadeniz covid 19 aşı çalışmaları

Aşı çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiği Trabzon'da İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki aşılama ekipleri, kent merkezinin yanı sıra ilçelerde vatandaşların aşılanarak Kovid-19'a karşı bağışıklık kazanmaları için yoğun çaba gösteriyor.

Sabah saatlerinde görevli oldukları merkezlerden hareket eden aşı ekipleri, Karadeniz'in dağlık kesimlerinde bulunan yerleşim bölgelerinde aşılama çalışması yapıyor.

Mahallelerdeki sağlık ocaklarının yanı sıra evlere ve çay tarlalarına giden ekipler, hem aşılamada öncelik sırası gelmesine rağmen aşı olmayanları bilgilendirip ikna ediyor hem de sırası gelen vatandaşları aşılıyor.

Sürmene İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, ilçeye 12 kilometre mesafedeki Ormanseven Mahallesi'nde aşılama çalışması gerçekleştirdi.

Muhtarlık tarafından camiden yapılan anonsla sağlık ocağına gelen vatandaşların aşılarını yapan ekipler, bir vatandaşın aşısını da çay tarlasında yaptı. Ekipler, evleri ve çay tarlasındaki vatandaşları da ziyaret ederek, bilgilendirmede bulundu.

Bitkilerle boyadığı ipleri geleneksel tezgahta kilime dönüştürüyor!

İLİŞKİLİ HABER

Bitkilerle boyadığı ipleri geleneksel tezgahta kilime dönüştürüyor!
Şırnaklı kadınların el emeğiyle hazırladıkları ürünler markalaştı

İLİŞKİLİ HABER

Şırnaklı kadınların el emeğiyle hazırladıkları ürünler markalaştı
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0