Kadın girişimci kamu binasını istihdam kapısına dönüştürdü

KOSGEB'e başvuru yaparak eğitim alan Siirt'teki genç girişimci Betül Buldu, tekstil atölyesine dönüştürdüğü atıl durumda olan bir kamu binasının tek katında 50 kişiye istihdam sağlıyor.

Devlet desteği ile kendi işini kuran Siirtli genç girişimci Betül Buldu (23), kullanılmayan bir kamu binasının tek katını tekstil atölyesine dönüştürerek kadınları çalışmaya teşvik etti. Genç girişimci Buldu, açtığı tekstil atölyesinde 45'i kadın olmak üzere 50 kişiye istihdam sağladı.

Genç girişimci Betül Buldu

Genç girişimci Betül Buldu

DEVLET DESTEĞİYLE TEKSTİL ATÖLYESİ AÇTI

Siirtli genç girişimci Betül Bulduhayalini kurduğu tekstil atölyesini açmak için memleketindeki kadınları çalışmaya teşvik etti. 23 yaşındaki genç girişimci Buldu, öncelikle Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığına (KOSGEB) başvurarak, girişimcilik eğitimi aldı. Ardından yapacağı yatırım kararını Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ejder Katırsüren ile paylaşan Buldu'ya, Vali Osman Hacıbektaşoğlu'nun da verdiği destekle Barış Mahallesi'nde kamuya ait 3 katlı binanın kullanılmayan orta katını, kira karşılığında tekstil atölyesi olarak tahsis edilmesi sağlandı. Gördüğü bu destekle kolları sıvayan genç girişimcinin, kısa sürede temizlenip onarılan ve yatırıma hazır hale getirilen 700 metrekarelik alanda kurduğu atölyesi sayesinde 50 kişi iş sahibi oldu. 

Tekstil atölyesi

Tekstil atölyesi

"KADIN ÇALIŞAN SAYISINI 200'E ÇIKARMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

Memleketine yatırım yaparak katkıda bulunmak istediğini söyleyen Buldu, küçük yaştan beri babasının yaptığı ticareti örnek aldığını açıkladı. Ailesinin de fikrine danışan Betül Buldu, açmaya karar verdiği tekstil atölyesi hakkında, "Devletimizin sağladığı destekle şu anda 45'i kadın 50 kişiye istihdam sağlayan tekstil atölyemiz hizmete girdi. İstihdam sayısını artırmayı planlıyoruz. Memleketimde istihdam sağlamak çok güzel bir duygu" şeklinde konuştu.

kamu binası tekstil atölyesi

kamu binası tekstil atölyesi

Devletin desteğini her zaman arkasında hisseden Buldu, istihdama katkı sağlamak için kadın girişimcileri teşvik etmeyi amaçladığını dile getirdi. Buldu, "Makine sayısını artırarak kadın çalışan sayısını 150-200'e çıkarmayı düşünüyoruz" dedi.

Atölye çalışanları

Atölye çalışanları

"BU İŞLETME İÇİN KATKIDA BULUNANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Genç girişimci Betül Buldu'nun atölyesinde çalışma imkanı bulan Zeynep Baykara duygularını, "Hem aileme katkıda bulunuyorum hem de para kazanarak ileriki zamanlarda dükkan açmayı düşünüyorum. Bize bu imkanın sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde açıkladı.

Tekstil atölyesi çalışanı

Tekstil atölyesi çalışanı

Atölyede bir başka istihdam sağlayan Esmer Özbey de, "Burada meslek öğreniyor olmamız çok güzel bir duygu. Mahallemizde bu işletmeyi açarak katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Evlerine yakın bir yerde çalışmanın sevincini anlatan Çiğdem Tatlı, "Buraya gelirken ulaşım sıkıntısı yaşamıyoruz. Evde kalmaktan çok daha iyi oldu. Burada ailemize atkıda bulunuyoruz, ihtiyaçlarımızı kendimiz karşılıyoruz. Burası bizim için çok iyi oldu" dedi.

Siirt

Siirt

"İŞ FİKRİ OLAN VE İŞ YERİ KURMAK İSTEYENLERİ KOSGEB'E BEKLİYORUZ"

Genç girişimci Betül Buldu'ya gereken her türlü desteği vereceklerini bildiren KOSGEB Siirt İl Müdürü Ömer Erkılıç Buldu'nun, girişimcilik belgesi almasını sağladıklarını belirterek, "İş fikri olan ve iş yeri kurmak isteyenleri KOSGEB'e bekliyoruz. Girişimcilerimize iş sektör düzeyine göre 375 bin liraya kadar destek veriliyor" diyerek açıklamalarına, bugüne kadar çok sayıda girişimcinin devlet desteğiyle kendi işini kurmuş olduklarını da ekledi.

Tekstil atölyesi sahibi Betül Buldu

Tekstil atölyesi sahibi Betül Buldu

"YATIRIMIN DAR GELİRLİLERİN OTURDUĞU MAHALLEDE OLMASI BİZİ MUTLU ETTİ"

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ejder Katırsüren genç girişimci Betül Buldu ve yatırımı hakkında şöyle konuştu: 

"Yatırımcımızın genç bir kadın olması ve bu yatırım alanının dar gelirlilerin oturduğu mahallede olması bizi mutlu etti. Burada çalışan kızlarımızın çoğunluğu yan komşularına gider gibi iki adım mesafedeki bu atölyeye gelip hem meslek öğreniyor hem de aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunuyor."

Safran üreticisi Münevver Ezelsoy'dan büyük başarı! Kilosu 90 bin TL...

İLİŞKİLİ HABER

Safran üreticisi Münevver Ezelsoy'dan büyük başarı! Kilosu 90 bin TL...
Disney Plus Türkiye'ye geliyor! Disney Plus Türkiye hakkında merak edilenler

İLİŞKİLİ HABER

Disney Plus Türkiye'ye geliyor! Disney Plus Türkiye hakkında merak edilenler
Evinde ürettiği doğal sirke ve sabunları satarak gelir elde ediyor

İLİŞKİLİ HABER

Evinde ürettiği doğal sirke ve sabunları satarak gelir elde ediyor
Yöresel ürünler için güçlerini birleştiren kadınlar bütçelerine katkı sağlıyor

İLİŞKİLİ HABER

Yöresel ürünler için güçlerini birleştiren kadınlar bütçelerine katkı sağlıyor

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0