Kadının emeği her yerde! Atık malzemelerle oyuncuk yapıyorlar

Adana Olgunlaşma Enstitüsü kadın emeğiyle, "Sıfır Atık Projesi" kapsamında evlerde ya da atölyelerde kullanılan malzemelerden arta kalan atıklarla çocukların yüzünü güldürmek için çalışıyor. İşte tüm detaylar...

Adana Olgunlaşma Enstitüsü, "Sıfır Atık Projesi" kapsamında evlerde ya da atölyelerde kullanılan malzemelerden arta kalan atıklarla çocukların yüzünü güldürmek için kolları sıvadı. Dekoratif el sanatları atölyesinde eğitim gören kadınlar, derslerde öğrendikleri farklı bebek yapım teknikleriyle atık kumaş, iplik, boncuk, düğme gibi malzemelerden oyuncak yapıyor. Proje kapsamında atölyede bulunan malzemelerin yanı sıra evlerindeki atıkları da değerlendiren kursiyerler, kısa süre içinde yaptıkları oyuncaklarla okullardaki ihtiyaç sahibi çocukların yüzünü güldürecek.

Moda ve sanat tasarımdan kuyumculuk alanına, el sanatlarından seramik ve cam işlemeye kadar farklı bölümlerin bulunduğu enstitülerinin atölyelerinden çok fazla atık malzeme çıktığını söyleyen Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Müge Boyacı, bu atıkları değerlendirmek ve "Sıfır Atık Projesi"ne destek olmak amacıyla 12 kursiyerle çalışma yaptıklarını anlattı. Boyacı, bu çalışmayla hem farklı tekniklerle tasarım yapmayı öğrettiklerini hem de atıkları değerlendirdiklerini de belirtti.

Sıfır atık projesi

Sıfır atık projesi

Kooperatifleşen kadınlar HollandaİLİŞKİLİ HABERKooperatifleşen kadınlar Hollanda'ya lale gönderiyor

"ARTIK EVDEKİ HİÇBİR ŞEYİ ATMIYORUZ"

Atölyede atık malzemelerden bebeklerden hayvanlara kadar çok sayıda oyuncak yaptıklarını ifade eden Boyacı, şöyle devam etti:

"El sanatlarında çok fazla atık malzemelerimiz oluyor. Bunlarla ilgili ne yapabiliriz diye düşündük. 12 öğrencimizle (kursiyer) hem evlerindeki hem de atölyedeki malzemeleri, çorapları, pamukları, iplikleri değerlendirmek adına doğaya da katkı olsun, çocukları sevindirelim amacıyla projeye destek olduk. Yaptığımız oyuncaklarda çocukların sağlıklarına önem verecek ipler tercih ettik, pamuklu çorapları kullandık."

Atık malzemelerden yapılan oyuncakları ihtiyaç sahibi çocukları sevindirmek adına bir okula vereceklerini belirten Boyacı, "Artık evdeki hiçbir şeyi atmıyoruz" dedi.

Atık malzemelerle oyuncak yapılıyor

Atık malzemelerle oyuncak yapılıyor

"ÇOCUKLARI SEVİNDİRECEĞİZ"

Kursiyerlerden Müge Civan, enstitü sayesinde evindeki ve atölyedeki atıkları en iyi şekilde değerlendirdiklerini anlattı. Yaptığı oyuncaklarda çocuklarının küçük gelen çoraplarını kullandığını dile getiren Civan, "İnşallah bu oyuncaklarla başka çocukları sevindireceğiz. Artık evdeki hiçbir şeyi atmıyoruz bir şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

kadın grişimciler

kadın grişimciler

"ÇOK YARARLI BİR PROJE"

Evinden getirdiği kumaştan ipliğe kadar her türlü atığı değerlendirerek bebek yapan bir başka kursiyer Aslı Aka da, "Daha önce atıkları çöpe atıyordum. Burada değerlendirmenin ne olduğunu anladım. Artık evde 'bunu atmayayım mutlaka değerlenecek' diye düşünüyorum. Çok yararlı bir proje, çocuklara da katkımız olduğu için çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

'Adı Sevgi' dizisinin Şükran'ı Mehtap Bayri'den Kemal Sunal itirafı

İLİŞKİLİ HABER

'Adı Sevgi' dizisinin Şükran'ı Mehtap Bayri'den Kemal Sunal itirafı
Antalya ve Muğla'da kuşkonmaz hasadı ihracat sevinciyle başladı!

İLİŞKİLİ HABER

Antalya ve Muğla'da kuşkonmaz hasadı ihracat sevinciyle başladı!
Kadınlar hünerli elleriyle atık camları hediyelik eşyaya dönüştürüyor

İLİŞKİLİ HABER

Kadınlar hünerli elleriyle atık camları hediyelik eşyaya dönüştürüyor

BİR YORUM YAPIN 0