Milli Eğitim Bakanlığı depremzedeler için uyku tulumu çalışması başlattı

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinin ardından tüm Türkiye yaraları sarmak için elinden geleni yapıyor. Maddi ihtiyaçların yanında kişisel kullanım eşya ihtiyaçlarının da giderilmesi adına Milli Eğitim Bakanlığı kolları sıvadı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili vuran sarsıcı depremin ardından yaraları sarmak adına tüm Türkiye'de seferberlik ilan edildi. Büyük küçük demeden Türkiye'nin dört bir yanından gelen yardımlarla depremzedeler için az da olsa destek sağlanmaya çalışılıyor. Bu yardımlar kapsamında harekete geçen bir kurum da Milli Eğitim Bakanlığı oldu. Milli Eğitim Bakanlığı depremden etkilenen 10 ildeki depremzedelerin uyku tulumu ihtiyaçlarını karşılamak için bir çalışma başlattı. Bu çalışma kapsamında bakanlık bünyesinde bulunan olgunlaşma enstitüleri, meslek liseleri ve halk eğitim merkezlerinde battaniye, atkı, bere, iç çamaşırı ve kıyafet kitlerinin yanında uyku tulumu üretimine de başlandı. Günlük 60 bin uyku tulumunun üretilip deprem bölgesine ulaştırılması hedeflenen projede usta eğitmenler gönüllü olarak çalışırken, öğrenciler de kurumlarda görev alıyor.

Depremzedeler için uyku tulumu dikiyorlar

Depremzedeler için uyku tulumu dikiyorlar

Girişimci Kübranur Şahin Polat kadın girişimcilere seslendi! Devlet desteğiyle...İLİŞKİLİ HABERGirişimci Kübranur Şahin Polat kadın girişimcilere seslendi! Devlet desteğiyle...

"DEPREMDEN ETKİLENENLER İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORLAR"

Şu ana kadar battaniye, atkı, bere, boyunluk, iç çamaşırları ve hijyen malzemelerini depremzedelere koliler halinde gönderdiklerini söyleyen Ankara Olgunlaştırma Enstitüsü Müdürü İlknur Koçbıyık, çalışmalarda görev alan usta öğreticilerin tamamen gönüllü bir şekilde depremden etkilenenler için canla başla çalıştıklarını da belirtti. Koçbıyık aynı zamanda konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"En son bakanlığımızın bize verdiği plan doğrultusunda uyku tulumu dikmeye başladık. Bütün meslek liseleri, olgunlaştırma enstitüleri, hayat boyu öğrenme kurumları, halk eğitim merkezleri bu kapsamda çalışmalar yapıyor. Günlük 60 bin uyku tulumunu depremzedelere göndermek üzere hazırlıyoruz. Kendi kurumumda günlük en az 100 tane uyku tulumu yaparak bu çalışmaya katkı sağlamış oluyoruz. Daha fazla kumaş geldikten sonra günlük en az 200 uyku tulumu hazırlayacağız. Depremin ilk gününden itibaren yaklaşık 850 adet polar, bere, boyunluk, atkı takımı gönderdik. 350 tane battaniye takımı, iç çamaşırı gönderdik. Bunların yanında depremzedeler için değişik ebatlarda kadın, erkek, çocuk, bebek ebatlarında kitler hazırlıyoruz. Bu kitlerin içerisinde hemen giyilebilecek eşofman, pijama takımı, iç çamaşır, terlik, çorap gibi ürünler var. Bu ürünleri kitlere koyup depremzedelere ulaşması için yetkililere teslim ediyoruz. Şu an kendi kurumumda 50 kişi çalışıyor. 20’si kit hazırlama kısmında çalışıyor. 20’si uyku tulumu hazırlamada çalışıyor. Diğer 10 kişi de bere ve boyunluk yapmak üzere çalışmalarına devam ediyor."

Ankara Olgunlaştırma Enstitüsü Müdürü İlknur Koçbıyık

Ankara Olgunlaştırma Enstitüsü Müdürü İlknur Koçbıyık

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Enkaz altında 4 gün kaldılar! O anları böyle kayıt altına aldılar

Kadın girişimciler devlet desteğiyle işlerini büyütmeye devam ediyor!

İLİŞKİLİ HABER

Kadın girişimciler devlet desteğiyle işlerini büyütmeye devam ediyor!
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0