Kilisli kadın girişimci lavantadan elde ettiği ürünleri kendi markasıyla pazarlıyor⁠

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Kovid-19 sürecinde merak duyduğu lavanta üzerine çeşitli araştırmalar yapan 28 yaşındaki ev hanımı Kübra Nur Mercimek, eşinin de desteğiyle yaklaşık 2 yıl önce 10 dönüm alanda lavanta bahçesi oluşturdu.⁠

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

İki çocuk annesi Mercimek, lavantadan elde ettiği yağ, doğal sabun ve keseleri kendi markasıyla internet üzerinden Türkiye'nin farklı illerine pazarlamaya başladı.⁠ Lavanta bahçesini büyütmeyi hedefleyen Mercimek, aynı zamanda bahçesini fotoğraf severler ve misafirler için doğal stüdyo yapmayı planlıyor.⁠ Kübra Nur Mercimek, AA muhabirine lavanta üzerine salgın sürecinde araştırma yaptığını, eşinin de desteğiyle bu işe başladıklarını söyledi.⁠⁠

Sosyal medya hesapları ve çevresindekilerin aracılığıyla ürünlerini sattıklarını dile getiren Mercimek, "Şu ana kadar kullananlardan olumsuz bir yanıt almadık. Kullananlar gayet memnun. Satışlarımız da güzel gidiyor." dedi.⁠ Lavanta bahçesini daha da büyütmeyi hedeflediklerini ifade eden Mercimek, "Bir kadın olarak yapmak zor, eşimin desteği olmadan bu işi zor yapardım. Severek yapıyoruz. Toprağı, lavanta ile uğraşmayı seviyorum. Merak üzerine hobi olarak başladım. İnşallah farklı boyutlara gideceğiz." diye konuştu.

ÜRÜNLERİ KENDİ MARKASIYLA PAZARLIYOR

Mercimek, fotoğraf severlerin kendilerine ulaştıklarını ve bahçede fotoğraf çekmeye geldiklerini kaydetti. Kübra Nur'un eşi Selim Mercimek de lavanta işini ilerleyen dönemde farklı konseptlerde geliştirmeyi planladıklarını ifade etti. "Hanımeli lavanta" markasıyla pazar alanını genişletmeyi hedeflediklerini vurgulayan Mercimek, lavanta bahçesine arı kovanı bırakarak orijinal lavanta balı da üreteceklerini dile getirdi.

Kübra Nur Mericmek

Kübra Nur Mericmek

İlk hasatlarında 5 litre yağ elde ettiklerini aktaran Mercimek, şöyle konuştu:

"Piyasaya girmemiz için yeterli miktar bir yağ oranı değildi. Elimizdeki yağı nasıl değerlendiririz diye düşünürken 'Hanımeli lavanta' oluştu. Onunla beraber 10 ve 20 cc şeklinde şişeleme yaptık. Orijinal, doğal lavanta yağı şişeledik. Onunla beraber zeytinyağlı doğal lavanta sabunu üretmeye başladık. Karadeniz, İç Anadolu bölgelerinden, İstanbul'dan yoğun olarak talep almaktayız."

Kübra Nur Mercimek ve eşi Selim Mercimek

Kübra Nur Mercimek ve eşi Selim Mercimek

İlk etapta yaklaşık 750 kilogram sabun ürettiklerine dikkati çeken Mercimek, bu yıl yaklaşık 2 ton sabun yapmayı hedeflediklerini, lavanta kolonyası için de araştırma yaptıklarını sözlerine ekledi.

Burdurlu girişimci kadınlar el ele vererek "Bocce topu"nu yapıyor! Dünyada bir numara olan...

İLİŞKİLİ HABER

Burdurlu girişimci kadınlar el ele vererek "Bocce topu"nu yapıyor! Dünyada bir numara olan...
Katkı maddesi kullanmadan yapıyor, siparişlere yetişemiyorlar! Sivas'ın zara ilçesine bağlı...

İLİŞKİLİ HABER

Katkı maddesi kullanmadan yapıyor, siparişlere yetişemiyorlar! Sivas'ın zara ilçesine bağlı...
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0