Katkı maddesi kullanmadan yapıyor, siparişlere yetişemiyorlar! Sivas'ın zara ilçesine bağlı...

Sivas’ın Zara ilçesine bağlı Koççukuru yaylası sakinleri, katkı maddesi kullanmadan peynir yapıyor. Üreticiler, büyük emeğin ürünü olarak ortaya çıkan doğal peynir siparişine yetişemiyor.

İHA'nın haberine göre; Sivas’ın Zara ilçesine bağlı Korkut köyü sakinleri yazın gelmesiyle birlikte yaylalara çıktı. Koççukuru yaylasına gelen köy sakinleri hayvansal gıda üretimine başladı. Başta peynir olmak üzere tereyağı, kaymak gibi birçok ürünü tamamen doğal imkânlarla üreten yayla halkı, gelen siparişlere yetişemiyor. Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yapılan ürünler, büyük emekler sonucu hazırlanıyor.

Sivas peynir yapımı

Sivas peynir yapımı

KATKI MADDESİ KULLANMIYORLAR

Yaptıkları peynirin rağbet gördüğünü dile getiren Esma Demirdöven, "Yaptığımız peynirleri yiyoruz, satıyoruz, isteyenlere veriyoruz. Çok istiyorlar peynirleri. Gurbette yaşayanlara gönderiyoruz" dedi.

Peynirin yapım aşamalarını anlatan Hülya Yılmaz ise "Yaylaya göçtük. Koyun ve inek sağıyoruz. Peynir, yağ, tereyağı, kaymak yapıyoruz. Yayık yayıyoruz. Peyniri leğene seriyoruz, yüzünün kaymağını topluyoruz onu yağ yapıyoruz. Altının sütünü peynir yapıyoruz. Sütü ısıtıyoruz, maya atıyoruz ve tutturuyoruz ve pişiriyoruz. Piştikten sonra soğutuyoruz. Daha sonra torbalıyoruz, kurutuyoruz. Kuruduktan sonra doğruyoruz, bidonlara basıp satıyoruz. Tamamen doğal peynir. 2 günün sütünden 2 bidon peynir basıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kilisli kadın girişimci lavantadan elde ettiği ürünleri kendi markasıyla pazarlıyor⁠

İLİŞKİLİ HABER

Kilisli kadın girişimci lavantadan elde ettiği ürünleri kendi markasıyla pazarlıyor⁠
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0