Muğla'daki girişimci kadının başarısı alkış topladı! Köyde üretiyor siparişlere yetişemiyor

Emekli olduktan sonra kursuna gittiği biçki, dikiş, baskı ve nakış kursu ile hayallerini mesleği haline gelen Figen Özsoy ismindeki girişimci bir kadının başarısı tüm Türkiye'ye örnek oldu. Emeklilik hayatı yerine dikiş, nakış ve baskı makinesi ile ekonomiye katkı veren Özsoy, bir yandan da zamanını kaliteli değerlendirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Kimi zaman hobilerini kimi zaman da yeteneklerini değerlendirerek iş hayatında başarılı adımlar atan girişimci kadınlar, hem Türkiye hem de dünyada büyük bir örnek teşkil ediyor. Muğla'nın Menteşe İlçesi kırsal Yenice Mahallesinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinden emekli olan Figen Özsoy da bu örneklerden biri olarak takdir topluyor. 

Emeklilik hayatı yaşamak yerine biçki, dikiş, baskı ve nakış kursuna giden Özsoy, buradaki öğrenimlerini değerlendirerek küçük bir makine satın aldı ve eski Yenice Mahalle Muhtarı olan eşi Azer Özsoy ile birlikte kendilerine ait evin bir bölümünü üretime ayırdı. Kısa sürede sipariş üzerine sipariş alan Özsoy, şimdilerde siparişe yetişemedikleri zaman ise komşularından destek alıyor. Ayda 2 bin ila 3 bin arasında baskılı, baskısız bez çanta, tekstil ürünü üreten Özsoy, Denizli ve İstanbul'dan aldığı değişik renk ve desendeki rule bezleri siparişlere göre kesiyor, dikiyor ve istenilen renkte logosu ile baskı yapıyor.

"EMEKLİ OLDUKTAN SONRA SİPARİŞLERİMİ DEĞERLENDİRMEK İÇİN BAŞLADIM"

Yaptığı işten ve aldığı sonuçtan büyük bir mutluluk duyan Özsoy, "Emekli olduktan sonra zamanımı değerlendirmek için baskı dikiş, nakış işine başladım. Küçük siparişler ile başladığım iş sonrası siparişler artmaya başladı. Severek de yaptığım bir iş olunca birçok kooperatif ile irtibata geçtik ve siparişler artmaya başladı. Özellikle Marmaris'ten çok sayıda sipariş alıyoruz. Hediyelik çanta başta olmak üzere düzenli olarak Marmaris'e ürün gönderiyoruz. Marmaris Belediyesi'nin de küçük bez çantalarının kesimi, dikimi ve baskısını yapıyoruz. Şu anda elimizde 3 dikiş makinası, 1 overlok makinası, 1 baskı makinası, bir de Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Başkanlığına başvurarak 100 bin lira hibe destek ile nakış makinası aldım. Nakış makinası ile tişört baskısı da yapmaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Fahrettin Koca duyurdu: 6 ayda 1,3 milyon kanser taraması yapıldı

İLİŞKİLİ HABER

Bakan Fahrettin Koca duyurdu: 6 ayda 1,3 milyon kanser taraması yapıldı
Başkan Şahin moderatörlüğünde kadının gücü konuşuldu

İLİŞKİLİ HABER

Başkan Şahin moderatörlüğünde kadının gücü konuşuldu
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0