Ayşegül Kıran'dan girişimcilik örneği! KAGİM'de öğrendikleriyle hobisini dünya pazarına taşıdı

Tuzla Kadın Girişimcilik Merkezi'nde (KAGİM) aldığı ücretsiz eğitimlerle hobisini mesleğe dönüştüren Ayşegül Kıran'ın başarısı tüm Türkiye'ye örnek oldu. El emeği ürünlerini dünya pazarına taşıyan Kıran, "Tuzla Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi sayesinde bir odadan dünyaya açıldım. Sayfamı kurdum, e-ticaret sistemi üzerinden dolar ve Euro ile dünyada satış yapıyorum. Bu da sadece KAGİM ile oldu." dedi.

Kimi zaman hobilerini kimi zaman da yeteneklerini değerlendirerek iş hayatında başarılı adımlar atan girişimci kadınlar, hem Türkiye hem de dünyada büyük bir örnek olarak takdir topluyor. 5 yıl önce el emeği çantalar yapmaya başlayan 33 yaşındaki Ayşegül Kıran da bu örneklerden biri olarak adından söz ettiriyor.

KAGİM

KAGİM

Hobi olarak başladığı el işini dünya pazarına taşıyan Kıran, çevrimiçi platformlarda sayfalar açarak geniş kitlelere ulaşmayı başardı. Asıl dönüş noktasının Tuzla Kadın Girişimcilik Merkezi'ne (KAGİM) gelmek olduğunu dile getiren Kıran, "Tuzla Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi sayesinde bir odadan dünyaya açıldım. Bu pazara ulaşmak çok zor, bir sürü eğitim alıyoruz. Sayfamı kurdum, e-ticaret sistemi üzerinden dolar ve Euro ile dünyaya satış yapıyorum. Benim temennim de yurt dışı pazarına ulaşamayan Tuzla kadın girişimcilerini o pazarla buluşturmak" diyerek başarısının sırrını anlattı.

Tuzla Kadın Girişimcilik Merkezi

Tuzla Kadın Girişimcilik Merkezi

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan alınan hibe ile gerçekleştirilen ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen Kadın Girişimcilik Merkezi Projesi (Tuzla KAGİM)'den destek alan Kıran, 866 üyeyi bünyesinde barındıran proje kapsamında eğitimini tamamlayan 270 kadın girişimciden biri oldu.

"KAGİM BANA CESARET VERDİ"

Yaklaşık 2 yıldır Tuzla Belediyesi Kadın Girişimcilik Merkezi'nin eğitimlerine katılan Kıran, anne olduktan sonra çocuğu ile daha fazla vakit geçirmek amacıyla bankacılığı bıraktığını ve bu süre zarfında  kendisini oyalamak için örgü örerek çantalar yapmaya başladığını anlattı. Ardından KAGİM'de aldığı eğitimler sonucunda dünya pazarına açılarak girişimciliğin güzel bir örneğini Tuzla'da sergileyen genç kadın girişimci, şöyle konuştu:

"Başta Dr. Şadi Yazıcı Bey, Başkan Yardımcımız Tülay Kalav’a daha sonra Kadın Girişimcilik Merkezi Koordinatörlerinin hepsine çok teşekkür ediyorum. Burada verdikleri eğitimler ile eksi yanlarımı gördüm. Bir altın bilezik diyebileceğim örgü örme kabiliyetim mevcut ama vergi, network, destek gibi konuların hepsi bize KAGİM sayesinde sağlandı. Bir buçuk yıl boyunca tüm eğitimlere katıldım, yapmam gerekenleri yaptım ve şu an dünyaya açıldım. Sayfamı kurdum, e-ticaret sistemi üzerinden dolar ve Euro ile dünyada satış yapıyorum. Bu da sadece KAGİM ile oldu çünkü cesaret edemiyordum. Şimdiki hedefim ise buradaki pazarımı büyütmek. Bu pazarı büyütebilirsem, Tuzla’daki kadın girişimcilerimizden pazar bulamayanların güzel el emeklerini satın alıp yurt dışı pazarında satmak istiyorum. Maliyetlerimiz çok arttı, girişimcilerimiz yaptıkları ürünleri ellerinden çıkarmak için el emeklerini çok cüzi miktarlarda satmaya başladı. Ben de el emeklerinin kendi değerinde satılmasını istiyorum. Bu ağı kurabilirsem, yurt dışına daha fazla sipariş odağı oluşturabilirsem burada bir ekip kurmak, kurduğum ekibimle büyümek ve elimden geldiğince birçok girişimciye destek olmak istiyorum."

"ÜCRETSİZ EĞİTİMLERDEN YARARLANDIKÇA İLERLEMEYE BAŞLADIĞINIZI HİSSEDECEKSİNİZ"

"KAGİM sayesinde bir odadan dünyaya açıldım." diyen Ayşegül Kıran, "Bu pazara ulaşmak çok zor, bir sürü eğitim alıyoruz. Öncelikle arka planda aldığım eğitim sonucunda mağazamı açtığımı söylemeliyim. Benim temennim de yurt dışı pazarını ulaşamayan Tuzla kadın girişimcilerini o pazarda buluşturmak. Şu an buna ulaşabildim, satış odaklı devam ediyoruz. KAGİM’e kayıt olmak ücretsiz. Mutlaka Instagram sayfasını takip ederek ya da Postane Mahallesi’ndeki Kadın Girişimcilik Merkezi’ne gelip bilgi alabilirler. Bu bilgileri bilmediğimiz sürece, adım atmak için hep geride kalacağız. Fakat buraya gelip ücretsiz eğitimlerden yararlandıkça ilerlemeye başladığınızı hissedebileceksiniz." diyerek sözlerini sürdürdü.

"BİR FİKRİM VAR DİYEN KADINLARA DESTEK OLUYORUZ"

Kadın girişimcilerin her daim arkasında olduğunu vurgulayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ise, şu ifadeleri kullandı:

"Tuzlamızda 300-400 kadın girişimci ile beraber birçok çalışmayı yapmak ve örnek olmasını sağlamak açısından gayret ediyoruz. ‘Bir fikrim var’ diyen hanımefendilere gerek kamu gerek toplumsal dinamikler açısından nasıl destek olabiliriz, sizlerle birlikte nasıl geliştirebiliriz, bunu düşünüyoruz. Hiçbir iş tek başına başarılamaz, özellikle de toplumsal işlerde sadece kamu otoritesiyle yapmak mümkün değildir"

Tuzla Kadın Girişimcilik Merkezi

Tuzla Kadın Girişimcilik Merkezi

Kadın girişimci, kamu bankasından aldığı krediyle hayalini nasıl gerçekleştirdiğini anlattı!

İLİŞKİLİ HABER

Kadın girişimci, kamu bankasından aldığı krediyle hayalini nasıl gerçekleştirdiğini anlattı!

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0