Kadın girişimci, kamu bankasından aldığı krediyle hayalini nasıl gerçekleştirdiğini anlattı!

Geleneksel yöntemlerle 'şekerleme ve çikolata' üretim tesisi kurma hayalini kamu bankasından aldığı krediyle gerçekleştiren kadın girişimci Yeşim Tekin, verdiği röportajda tüm girişimci kadınlara seslendi. Hakkında çıkan haberler üzerine röportaj veren Yeşim Tekin, kurduğu tesis ile ülke genelinde markalaşmayı hedeflediğinden bahsetti.

2001 yılında Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olan Yeşim Tekin, verdiği röportaj sırasında yaklaşık 20 yıldır gıda sektöründe faaliyet gösterdiğini söyledi. Üniversiteye girdiği yıllarda, en büyük hayalinin kendi iş yerini açmak olduğunu söyleyen Yeşim Tekin, her zaman çikolata ve şekerleme konusunda geleneksel yöntemler kullanılarak bir tesis kurmak istediğinden bahsetti. Markasına yerkabuğunun üst tabakası ve en verimli katmanı olan 'Sial'ın ismini veren Yeşim Tekin, markasının nasıl oluşturulduğunu anlattı.

Yeşim Tekin

Yeşim Tekin

Devlet tarafından 'üreten kadınlar'a yönelik verilen destekleri her zaman bir fırsat olarak değerlendirdiğini belirten Yeşim Tekin, hibe desteğini nasıl aldığını anlattı. Yeşim Tekin, röportajı sırasında "Halkbank'ın verdiği 'Kadın Girişimci Kredisi-Üreten Kadınlar' kredisinden yararlandık. Malzeme mühendisi olan eşimle geleneksel yöntemlerle şekerleme ve çikolata üretimi yapacağımız Çayyolu'ndaki iş yerimizi kurduk. Daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumunun Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi'ne (WOMEN-UP) hibe için başvurduk. Bir çalışan için bu yıl sonuna kadar verilecek olan hibe desteğinden de faydalandık." ifadelerini kullandı. 

Yeşim Tekin çikolata üretimi

Yeşim Tekin çikolata üretimi

Kalite ve lezzetin ön planda tutulduğu şekerleme ve çikolataları üretmek için eşiyle kurduğu tesiste 10 kişiye istihdam sağladıklarını dile getiren Yeşim Tekin, yapılan çikolataları anlattı. Yeşim Tekin; "Klasik üretim yöntemlerinin kullanıldığı tesiste, çikolata ve şekerlemelerde glikoz kullanmıyoruz, az miktarda şeker pancarından üretilen şeker kullanıyoruz. Elle yapılan çikolata ve şekerleme üretiminin her aşamasını kontrol ediyoruz." dedi.

Yeşim Tekin çikolata markası

Yeşim Tekin çikolata markası

Açıklamaları sırasında şekerleme ve çikolata üretimlerinde kullanılan tüm malzemelerin üretim yerlerinden temin edildiğine dikkat çeken Yeşim Tekin; "Fıstığı Gaziantep'ten, bademi Mardin'den getirtiyoruz. Badem ve fıstığı burada kendimiz kabuklarını soyup, kavurma işlemini yapıyoruz. Katkı maddesi kullanmadığımız ürünlerimiz çok talep görüyor. İnsanlar sevdiklerine hediye etmek ya da kurumsal firmalar kıymet verdikleri kişi ve şirketlere hediye etmek için de ürünlerimizi tercih ediyor. Özel günlerinde özel ikramlar ve hediyeler için ürünlerimize büyük ilgi gösteriyor. Şimdiden Ankara dışından da yüksek talep görüyor ve sipariş üzerine Ankara dışına da gönderim yapıyoruz." şeklinde konuştu. 

Yeşim Tekin çikolata markası

Yeşim Tekin çikolata markası

Müşterilerinden gelen talepler doğrultusunda ürün yelpazesini genişletmek istediklerini dile getiren Yeşim Tekin, ülke genelinde markalaşmayı hedeflediklerinden bahsetti. Yeşim Tekin; "Müşterilerimizin talepleri doğrultusunda, geleneksel yöntemlerle 24 çeşit çikolata, 5 çeşit lokum ve badem ezmesi üretiyoruz. Çikolatada en iddialı olduğumuz lezzet, tahinli ve limonlu çikolata. Çikolatanın yanı sıra hiçbir katkı malzemesi kullanmadan tek çeşit el üretimi yaptığımız badem ezmesi konusunda da çok taleple karşılaşıyoruz ve bu ürünlerde de markalaşmak istiyoruz." dedi. 

Yeşim Tekin çikolata markası

Yeşim Tekin çikolata markası

Lokumlarını bakır kazanlarda üretildiğine dikkat çeken Yeşim Tekin, ürettikleri ürünler için hassasiyetlerini dile getirdi. Yeşim Tekin; "Lokumlarımızda kesinlikle tatlandırıcı kullanmıyoruz, gerçek ürünleri kullanıyoruz. Piyasada satılan kuru yemişli lokumlarda genellikle yüzde 8 olan kuru yemiş miktarını biz yüzde 25 olarak kullanıyoruz. Tamamen doğal yöntemlerle, en iyi malzemeleri kullanarak ürettiğimiz ürünler Ankara'da doğdu ama hedefimiz Sial'i ülkenin en iyi markası haline getirmek." şeklinde konuştu.

Yeşim Tekin çikolata markası

Yeşim Tekin çikolata markası

Konuşmasının sonunda devletten aldığı desteğin üretimleri üzerindeki etkisini vurgulayan Yeşim Tekin, devletin kadın girişimcilere verdiği çok sayıda destek bulunduğundan bahsetti. Kendisi gibi iş kurmak isteyen kadın girişimcilere ise bu imkanları kullanmalarını ve 'kendi işlerinin patronu olmaları' tavsiyesinde bulundu.

Depremden sonra enkaza rağmen üretimini yapıyor! Müfide Yılmaz'ın ürünleri ümitleri yeşertti

İLİŞKİLİ HABER

Depremden sonra enkaza rağmen üretimini yapıyor! Müfide Yılmaz'ın ürünleri ümitleri yeşertti
Babası Selçuk Yöntem gibi kızı da oyuncuymuş! Kim olduğuna çok şaşıracaksınız!

İLİŞKİLİ HABER

Babası Selçuk Yöntem gibi kızı da oyuncuymuş! Kim olduğuna çok şaşıracaksınız!
Ayşegül Kıran'dan girişimcilik örneği! KAGİM'de öğrendikleriyle hobisini dünya pazarına taşıdı

İLİŞKİLİ HABER

Ayşegül Kıran'dan girişimcilik örneği! KAGİM'de öğrendikleriyle hobisini dünya pazarına taşıdı

ETİKETLER

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0