Depremden sonra enkaza rağmen üretimini yapıyor! Müfide Yılmaz'ın ürünleri ümitleri yeşertti

Hatay'daki elim depremden sonra üretimini bir süre durdurmak zorunda kalan Müfide Yılmaz, tekrar yöresel ürünler yapmaya başladı. Enkaza rağmen ürünlerini çıkaran Müfide Yılmaz, ümitleri tekrar yeşertti.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli peş peşe gelen depremler 10 ilimizde şiddetli hissedilmiş ve birçok bölgede ağır kayıplara yol açmıştı. Hatay Samandağ'da depremin yıkımından sonra umutların kaybedildiği bir süreçte bir kadın, enkaz alanını adeta bir üretimhaneye çevirerek ümitleri tekrar yeşertti. Samandağ'da yaşayan 4 çocuk annesi Müfide Yılmaz, 40 yıldır yöresel ürünler ürünler yaparak geçimini sağlıyordu. Depremden sonra bir süre üretimine ara vermek zorunda kalan depremzede Müfide Yılmaz, enkaz alanlarına ocaklar kurarak yeniden üretime başladı.

müfide yılmaz yöresel ürünler

müfide yılmaz yöresel ürünler

Kadınlar boş zamanlarını değerlendiriyor! İş sahibi olmak için ter döküyorİLİŞKİLİ HABERKadınlar boş zamanlarını değerlendiriyor! İş sahibi olmak için ter döküyor

ENKAZ ALANINI ÜRETİMHANEYE ÇEVİRDİ

40 yıldır yöresel ürünler yaparak çocuklarını büyüttüğünü söyleyen 62 yaşındaki Müfide Yılmaz, depremden sonra Hatay'da yaşanan felaketten sonra umudunu yitirmedi ve yeniden üretime başladı. İş yerinin yanındaki binalar yıkılınca enkaza dönen alanda ocak kuran Müfide Yılmaz, yöresel ürünlerini burada hazırlıyor. Hayata tutunma azminin bir örneği olan Yılmaz, işini zevkle yapmasıyla da takdirleri topladı.

müfide yılmaz enkazı üretimhaneye çevirdi

müfide yılmaz enkazı üretimhaneye çevirdi

"DEPREMDEN SONRA DAĞILDIK AMA SONRA İŞİME GERİ DÖNDÜM"

20 yıldır bu işi yaptığını ve 4 çocuğunu bu şekilde büyüttüğünü söyleyen Müfide Yılmaz, "20 yaşlarında daha yeni evlenmiştim ve kendi evimde üretime başladım iş yerim yoktu. Daha sonra kendime dedim neden iş yeri kurmayım sonradan iş yeri kurmaya çalıştım ve şu an büyük bir zevkle ürünlerimi yapıyorum" dedi.

müfide yılmaz yöresel ürünleri

müfide yılmaz yöresel ürünleri

Acı kayıplardan sonra bir süre dağıldığını ama sonra tekrar hayata dönmeye karar verdiğini ifade eden Yılmaz deprem sonrası süreci şu şekilde anlattı: "Depremden sonra çok stresliydim içimiz acıdı ve dağıldık daha sonra karar verdim işime dönmem gerektiğini ve sıkıntımı bu şekilde atlatabilirim diye düşündüm. Yöresel ürünleri büyük bir keyifle yapıyorum, yaparken stresim azalıyor."

müfidenin yöresel ürünleri

müfidenin yöresel ürünleri

Müfide Yılmaz, yeniden yeşerttiği umutlarıyla ve sevgisiyle yöresel ürünlerini üretmeye devam ediyor.

Yaban mersini yetiştirerek Türkiye'de en büyük üçüncü çiftçi oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Yaban mersini yetiştirerek Türkiye'de en büyük üçüncü çiftçi oldu!
Kadın girişimci, kamu bankasından aldığı krediyle hayalini nasıl gerçekleştirdiğini anlattı!

İLİŞKİLİ HABER

Kadın girişimci, kamu bankasından aldığı krediyle hayalini nasıl gerçekleştirdiğini anlattı!
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0