Erzincan'ın kadın bobinaj ustası İlknur Uludoğan'ın hikayesi duyanları şaşkına çeviriyor!

Erzincan'da kadın bobinaj ustası İlknur Uludoğan 10 yıldır dede mesleğini icra ediyor. İşte İlknur ustanın hikayesi...

10 yıldır dede mesleği bobinaj ustalığı ile uğraşan İlknur UludoğanErzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu. Kadın bobinaj ustası olarak görenlerin dikkatini çeken Uludoğan, mesleğini severek icra ediyor. Bu mesleği başkalarına da öğretmek isten 29 yaşındaki usta, atölyesinde istihdam sağlıyor.

Kaynakçılığa kadın eli değiyor! TekirdağİLİŞKİLİ HABERKaynakçılığa kadın eli değiyor! Tekirdağ'da kaynak ustası kadınlar iş başı yapacak

BOBİNAJ USTASI "İLKNUR USTA"

Erzincan'da Menderes Mahallesi'nde yaşan ve ailenin 2 çocuğundan biri olan İlknur Uludoğan, bu mesleğe çocuk yaşlarından itibaren aşina. Bobinaj ustası olan dedesi İbrahim Uludoğan'ın yanında çıraklığa başlayan İlknur Uludoğan, sonrasında babasıyla birlikte Erzincan Sanayi Sitesi'nde bir atölye kurdu. Babasıyla kurdukları atölyede çalışmaya devam eden İlknur Usta, yaklaşık 1 senedir de atölyeyi tek başına işletiyor.

Bobinaj ustası İlknur Uludoğan

Bobinaj ustası İlknur Uludoğan

10 yıldır atölyede bobinaj sarıp elektrik panosu dizen İlknur Usta, bir taraftan da mesleğiyle ilgili yüksek lisans yapıyor. Yanında 2 kişi çalıştırarak istihdam sağlıyor ve mesleğini başka insanlara öğretmekten keyif alıyor. AA muhabirine röportaj veren Uludoğan, bu mesleğe gönül verdiğini ve bu meslek için çok çalıştığını vurgulayan şu ifadelere yer verdi: "Yaklaşık bir senedir de tek başıma atölyeyi işletiyorum. Zorlu süreçlerim oldu ama hiçbir zaman hedefim doğrultusunda usanmadan, bıkmadan, yorulmadan koştum. Gece gündüz, çalışma isteğim vardı, işkolik olarak bile adlandırıldım bu süreçte ama onlar da geçti".

Mesleğini geliştirmek isteyen İlknur Usta "Mesleği babamdan öğrendim ama 'insanlar başka ülkelerde bu işi nasıl yapıyor?' diye çok fazla seyahat ettim çok fazla video izledim. Bunun teknolojisini geliştirmek istiyorum." dedi.

İlknur Uludoğan

İlknur Uludoğan

İlknur Uludoğan "Ağır bir meslek ve süreci çok uzun olduğu için insanlar istemiyor. Yani bir motorun tamamen sökülüp ortaya çıkması yarım gününüzü alıyor. Bu süreç çok uzun geliyor insanlara. Kendimi bilgiye çok aç hissediyorum, öğrendikçe daha çok öğrenmek istiyorum." diyerek bu mesleği kimse öğrenmek istemediği için üzüntüsünü dile getirdi.

Erciyes 38 Kadın Kooperatifi doğal sabunlar üreterek ev ekonomisine katkı sağlıyor!

İLİŞKİLİ HABER

Erciyes 38 Kadın Kooperatifi doğal sabunlar üreterek ev ekonomisine katkı sağlıyor!
Emine Erdoğan Türkiye'nin Gönüllüleri Buluşmasında Afet ve İnsani Yardım Gönüllüleriyle buluştu

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan Türkiye'nin Gönüllüleri Buluşmasında Afet ve İnsani Yardım Gönüllüleriyle buluştu
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0