Kadın Girişimci Hazel Topçu kendi şirketini kurdu! "Her yıl 214 milyar gıda israf oluyor"

İstanbul Üniversitesi moleküler biyoloji ve genetik bölümü mezunu olan Hazel Topcu, gıdaları esas halleriyle dondurup, uzun süre saklanması için çalışıyor. TÜBİTAK desteği ile hükümetten hibe alarak kendi şirketini kuran ve kadın girişimci olma serüvenini anlatan Hazel Topcu, kendi gibi girişimci olmak isteyen kadınlara ışık oluyor.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Çocukluktan beri toprakla içli dışlı olan Hazel Topçu, kadın girişimci olma serüvenini hükümetten aldığı destekle bugünlere kadar nasıl geldiğini açıklıyor. Kendi gibi girişimci olmak isteyen kadınlar için bir yol gösterici olan Topçu, "Bir ürün nasıl bozulmaz?" sorusuna yanıt arayarak şuan da bulunduğu iş ağını kurdu. İşte sorusuna cevap bulan ve bu yolda gelişen Hazel Topçu, ticarete nasıl atıldığını anlatıyor.

Sorusuna yanıt bulmak için harekete geçen Topçu, gereken hibeyi hükümetten alarak ticarete başladı. TÜBİTAK'a başvurarak bir proje yazdığını söyleyen Topçu, genç girişimci hibesiyle sürecine başladı. Kurutma işleminin hayatımızın bir parçasında mutlaka olduğunu söyleyen Topçu, "Gıdaların şeklini ve rengini koruyan bir teknoloji ile çalışıyorum. Besin değeri tazesinde neyse ürünler kurutulduğunda da aynı değerleri taşıyor." dedi.

Çiğdem Özcan kadın girişimci olma yolculuğunu anlattı! 200 aşkın kadın çalışanla yol alıyorİLİŞKİLİ HABERÇiğdem Özcan kadın girişimci olma yolculuğunu anlattı! 200 aşkın kadın çalışanla yol alıyor

"FİKRİN ORTAYA ÇIKMASI ÇOK ESKİ"

Kurutulan meyveleri bir çok alanda kullanılabileceğini ifade eden Topçu bu fikrin ortaya çıkmasını şu sözlerle açıkladı: "Fikrin ortaya çıkması aslında çok eski. Nasıl yapabilirim sorusunun cevabını bulmak bulduktan sonra ben yapabilir miyim sorusunu kendime ikna etmek aslında belki de bu işin bir 10 yılı vardır. Ama ben şirketimi resmi olarak 2017 yılında kuruldu."

"HER YIL 214 MİLYAR DOLARLIK GIDA İSRAF OLUYOR"

Çiftçilerin ellerinde kaldıkları ürünlerin de değerlendirdiğini söyleyen Topçu, her yıl 214 milyar dolarlık gıda ürünü atığı olduğunun altını çizerek, " Bu işe başlama amacımızdan en büyük nedeni aslında daha sofraya gelmeden israf edilen birçok ürünlerin önüne geçmek" dedi.

Şile bezi üretimine katılan kadınlar ilk 100İLİŞKİLİ HABERŞile bezi üretimine katılan kadınlar ilk 100'de!

"BİR GIDA NASIL 30 YIL BOYUNCA SAKLANABİLİR"

"Bir gıda nasıl 30 yıl saklanır?" sorusuyla çok karşılaştığını ve ürünlerinin tamamen doğal olduğunu söyleyen Topçu, bir gıda nasıl 30 yıl boyunca saklanabilir sorusuna ise yanıt oldu. Topçu, Elde ettikleri ürünlerin içerisindeki su miktarını aldıkları için kurutulan meyvelerde mikrop, bakteri ya da maya gibi organizmaların bulunmaması nedeniyle uzun yıllar boyunca gönül rahatlığıyla saklanabileceğini söyledi.

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0